ULTIMA ORĂ Masca de protecție va fi obligatorie după 15 mai

ULTIMA ORĂ Masca de protecție va fi obligatorie după 15 mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2020

Masca de protecție va fi obligatorie după 15 mai, în spații publice închise și în transportul public în comun, a anunțat președintele Iohannis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Obligația nu are la acest moment un termen limită.

O facilitate este că după 15 mai va fi posibilă circulația fără declarație pe proprie răspundere.

GALERIE FOTO Nou stil de antreprenoriat: un magazin descoperit la etajul 9 al unui bloc din București CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Nou stil de antreprenoriat: un magazin descoperit la etajul 9 al unui bloc din București

„Dragii mei, așa vom arăta în spațiile publice după 15 mai”, a spus șeful statului apărând cu mască pe față, după care a anunțat obligativitatea purtatului măștii de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

”Am avut o nouă întâlnire cu premierul și un grup de miniștri și consilieri. Este vorba de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecția populației. Vom avea în scurt timp un plan detaliat pe care îl vom prezenta public. Una dintre măsuri este cea cu masca de protecție. Astfel, am decis astăzi că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun. Poate renunțăm la purtarea măștii la anul. O a doua măsură pe care am decis-o este una care va bucura mulți români. După data de 15 mai vom renunța la restrângerile de circulație individuale”, a declarat Klaus Iohannis.

ULTIMA ORĂ Masca de protecție va fi obligatorie după 15 mai

El a precizat, însă, că, pe durata străii de urgență, rămân valabile toate măsurile și restricțiile existente.

”Până în 15 mai stați acasă, toate restricțiile rămân în vigoare”  După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber, însă viața nu va reveni din păcate la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii. Vom avea un plan de relaxare în pași, care activitate când poate să înceapă. O activitate importantă este activitatea școlară și vom elabora un plan concret pentru revenirea elevilor la școală. Planul va fi prezentat public când e elaborat cu toate detaliile aferente”, a afirmat președintele.

Iohannis a anunțat și că va fi un plan și pentru activitatea economică.

”Să nu ne imaginăm că totul revine la normal în 15 mai, unele restricții vor dispărea, multe altele vor rămâne în picioare. Și pas cu pas, în funcție de evoluția cazurilor, vom încerca să intrăm într-o nouă normalitate pentru că experții spun că virusul nu va dispărea. Va trebui să găsim o modalitate de trai cu această epidemie. Pe măsură ce interdicțiile impuse de autorități vor fi luate înapoi, răspunderea fiecăruia dintre noi va deveni mai mare„, a ținut să precizeze Iohannis.

viewscnt
Afla mai multe despre
virus