VIDEO Prima News: Satul orbilor care conduc

VIDEO Prima News: Satul orbilor care conduc
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2024

Situație incredibilă într-un sat din județul Iași. 80% din populație este nevăzătoare. Cel puțin, asta spun documentele pe care oamenii le păstrează cu sfințenie. Deși au rămas fără vedere pe hârtie, sătenii se plimbă liniștiți pe stradă, conduc diferite vehicule - mașină, tractor, trăsură -, își întrețin gospodăriile. Direcția de Asistență Socială a început o anchetă, dar medicul care a emis certificatele a decedat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Satul Perieni are aproape 1.400 de locuitori. Peste 1.100 dintre ei beneficiază de o pensie de nevăzător. Suma nu este deloc de neglijat: 2.000 de lei. Unii dintre "nevăzătorii" circulă cu vehicule pe străzile comunei. Conduc, văd  cât se poate de bine, iar poștașul le aduce lună de lună banii, arată Prima News.

Vouchere de 50.000 lei pentru panouri solare și stocarea energiei. Vouchere de până la 76.500 lei și pentru anveloparea caselor și noi ferestre eficiente energetic CITEȘTE ȘI Vouchere de 50.000 lei pentru panouri solare și stocarea energiei. Vouchere de până la 76.500 lei și pentru anveloparea caselor și noi ferestre eficiente energetic

Situația durează deja de peste 10 ani, iar cei de la Primăria comunei spun că nu au nicio legătură, că dosarele pentru persoanele nevăzătoare nu se depun la ei și nici banii nu ajung acolo. Specialiștii din cadrul DGASPC Iași s-au autosesizat.

Pentru a obține certificatul de nevăzători și, implicit, pensia de handicap, sătenii au fost consultați de un specialist. Acesta, între timp, a decedat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
permis
orbi
iasi