SUA: Agenția de spionaj NSA a triplat anul trecut numărul înregistrărilor telefonice ale cetățenilor

SUA: Agenția de spionaj NSA a triplat anul trecut numărul înregistrărilor telefonice ale cetățenilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2018

Agenția de Securitate Națională (NSA) a colectat 534 de milioane de înregistrări ale apelurilor și mesajelor text ale americanilor anul trecut, de trei ori mai multe față de 2016, conform unui raport al agenției publicat vineri, scrie Reuters, citată de news.ro.

Creșterea, de la 151 de milioane în 2016, a conincis cu o sporire raportată vineri și a altor metode de supravhegere făcând astfel ca  unii apărători ai dreptului la viață privată să fie îngrijorați cu privire la o potențială intruziune a statului în viețile cetățenilor americani.

Urmărește-ne și pe Google News

Totalul înregistrărilor este cu mult mai mic față de miliardele de înregistrări colectate de NSA sub vechiul sistem, care a fost denunțat de Edward Snowden în 2013.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Datele adunate de NSA includ numerele de telefon și ora la care a fost dat un apel sau un mesaj, dar nu și conținutul lor.

Trump adâncește diviziunile cu China înainte de reuniunea G20, prin retragerea SUA din discuții economice cu Beijingul vechi de 10 ani CITEȘTE ȘI Trump adâncește diviziunile cu China înainte de reuniunea G20, prin retragerea SUA din discuții economice cu Beijingul vechi de 10 ani

„Transparența comunității serviciilor secrete nu s-a extins destul pentru a explica și creșterile semnificative în colectarea lor”, a declarat Robyn Greene, consilier pe politică la Open Technology Institute din Washington.

Guvernul „nu a modificat felul în care își folosește autoritatea pentru a obține înregistrările telefonice”, a declarat Timothy Barrett, un purtător de cuvânt al Biroului Directorului Serviciilor Secrete Naționale.

NSA a găsit că un număr mai mare de factori pot influența cantitatea de înregistrări, susține Barrett. Printre factori se numără și termenii de selecție aprobați de tribunale sau numărul de informații pe care o companie de telefonie o mai reține despre clienții săi. „Ne așteptăm ca acest număr să fluctueze de la an la an”, a adăugat el.

De asemenea, raportul de vineri a arătat că a crescut și numărul cetățenilor străini care locuiesc în afara SUA care au fost vizați sub un program de supraveghere online fără a fi nevoie de mandat, cunoscut ca Secțiunea 702 a Actului Supravegherii Serviciilor Secrete în Străinătate, reaprobat de Congres în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
nsa
convorbiri
inregistrari
cetateni