Telekom Romania Mobile în T2: venituri totale de 69,3 de milioane de euro și o creștere a bazei de clienți cu 3,1%

Telekom Romania Mobile în T2: venituri totale de 69,3 de milioane de euro și o creștere a bazei de clienți cu 3,1%
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2023

Operatorul Telekom Romania Mobile înregistra 4,06 milioane de clienți (abonați și utilizatori de cartele prepaid) la finalul primului semestru din 2023, cu 3,1% mai mult față de 2022, o creștere netă de peste 122.000 de utilizatori.

La sfârșitul celui de-al doilea trimestru, Telekom Romania Mobile avea 1,86 milioane de abonați (în creștere cu 3,1% față de anul precedent) și 2,2 milioane de utilizatori prepaid (în creștere cu 2,1% față de anul precedent).

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Tranzacție: Prosus, acționarul majoritar al eMAG și OLX, vinde PayU GPO, inclusiv în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție: Prosus, acționarul majoritar al eMAG și OLX, vinde PayU GPO, inclusiv în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

La 30 iunie 2023, Telekom Romania Mobile a înregistrat venituri totale de 69,3 milioane de euro, în special din cauza reducerii tarifelor apelurilor de terminare în rețea și a serviciilor MVNO. EBITDA ajustată a fost de 4,8 milioane de euro, influențată în continuare de creșterea costurilor cu energia și a MVNO.

Astfel, baza de clienți a Telekom Romania Mobile și-a menținut tendința de creștere anuală timp de șapte trimestre consecutiv, ceea ce reprezintă o evoluție stabilă, respectiv validarea misiunii și strategiei companiei de a avea clienții în centrul activității sale. Telekom Romania Mobile își menține angajamentul de a investi cu scopul de a oferi continuu servicii îmbunătățite abonaților săi, deschizând calea pentru rezultate financiare mai bune.

"A fost un trimestru secund plin pentru Telekom Romania Mobile. Suntem bucuroși că le-am oferit abonaților noștri acces la tehnologia 5G, devenind astfel primul operator din România care oferă această facilitate atât abonaților, cât și posesorilor de cartele preplătite. Punând experiența clientului în inima activității noastre, am adus îmbunătățiri majore canalelor noastre digitale, simplificând utilizarea produselor si serviciilor noastre. În a doua parte a anului, vom accelera eforturile, prin multiple inițiative ce vor îmbunătăți pe mai departe serviciile pe care Telekom Romania Mobile le oferă clienților", a declarat Babis Mazarakis, CEO, Telekom Romania Mobile.

VIDEO Atac cu drone asupra unuia dintre cele mai mari porturi de la Marea Neagră, o premieră CITEȘTE ȘI VIDEO Atac cu drone asupra unuia dintre cele mai mari porturi de la Marea Neagră, o premieră

Recent, Profit.ro a anunțat că Vodafone România, al treilea jucător local de telecomunicații după nivelul afacerilor, a lansat un audit tehnic la Telekom Mobile, companie ofertată la vânzare de către grupul elen OTE.

În 2021, OTE a finalizat vânzarea cotei sale de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (rețelele de telefonie fixă) către Orange România, iar acum încearcă vânzarea diviziei de telefonie mobilă.

Telekom Romania este controlată de grupul elen OTE, care deține peste 99,9% din acțiuni, iar trei acțiuni sunt în proprietatea Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR).

La rândul său, grupul OTE este deținut în proporție de 46% de grupul german Deutsche Telekom.

În luna noiembrie 2020, informațiile Profit.ro vizând faptul că Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) și Orange au ajuns la o înțelegere pentru preluarea operațiunilor aferente rețelelor fixe de către grupul francez au fost confirmate oficial.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom mobile
vodafone
preluare