ULTIMA ORĂ Grupul francez Gameloft închide studioul din Cluj, toți angajații vor fi concediați

ULTIMA ORĂ Grupul francez Gameloft închide studioul din Cluj, toți angajații vor fi concediați
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 mai 2024

Gameloft România, subsidiara grupului francez Gameloft, unul dintre cei mai mari producători de jocuri pentru dispozitive mobile,  va închide studioul din Cluj-Napoca și va concedia toți angajații care lucrează la acest punct, a transmis compania pentru Profit.ro.

În total vor fi concediați 136 angajați.

Urmărește-ne și pe Google News

Recent, alte două mari companii IT din România, tot cu birou în Cluj, și-au anunțat angajații de concedieri - VEZI AICI

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Gameloft este prezentă pe piața din România din 1999. Studioul din Cluj a fost deschis în august 2010.

„La nivel de companie trebuie să reevaluăm în mod constant capacitățile noastre de producție. După o analiză atentă și răspunzând condițiilor unei piete în continuă schimbare, a devenit necesar să implementăm o reducere a forței de muncă. Din păcate, acest lucru ne aduce în situația de a închide punctul nostru de lucru din Cluj și de a ne despărți de cei 136 de angajați.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ O nouă formulă de calcul al salariului minim. Nivelul de 50% din salariul mediu va fi ”orientativ” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ O nouă formulă de calcul al salariului minim. Nivelul de 50% din salariul mediu va fi ”orientativ”

Această decizie nu a fost una ușoară și înțelegem impactul pe care îl are asupra angajaților afectați. Vom lucra alături de ei, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a gestiona situația”, este mesajul transmis de companie către Profit.ro.

Preavizele vor fi emise pe 10 iunie, iar pe 10 Iulie va fi ultima zi de lucru pentru angajații concediați.

Fondată în anul 2000, Gameloft este una dintre cele mai mari companii de jocuri pentru dispozitive mobile.

FOTO Telefonul Nokia 3210 este relansat după 25 de ani, cu tot cu jocul Snake CITEȘTE ȘI FOTO Telefonul Nokia 3210 este relansat după 25 de ani, cu tot cu jocul Snake

În România, Gameloft deține două studiouri de jocuri, în București și Cluj-Napoca.

Printre jocurile dezvoltate de echipele din România se numără NOVA, Backstab, The Dark Knight Rises, Ferrari GT, Asphalt 6 și Sniper Fury.

Profit.ro anunța în 2019 că Gameloft a tăiat în România aproape o treime din numărul de salariați.

În 2022, ultimul an raportat, grupul francez, cu sediul la Paris, a avut în România afaceri de 113,3 milioane lei și un profit net de 3,7 milioane lei, cu 507 angajați.

La nivel global, grupul, controlat de Vivendi SE, a avut anul trecut afaceri de 311 milioane euro, cu peste 3.600 de angajați.

Compania mai are studiouri de producție în SUA, Canada, Franța, Mexic, China, Japonia, Italia și Bulgaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
gameloft
afaceri
profit net
salariati
romania