VIDEO Orășel din SUA, distrus de o tornadă

VIDEO Orășel din SUA, distrus de o tornadă
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

O tornadă puternică a distrus un mic oraș din Iowa, ucigând mai multe persoane și lăsând cel puțin o duzină de răniți, au anunțat autoritățile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Imaginile din orașul Greenfield arată o traiectorie de distrugere totală, cu case transformate ruine, moloz împrăștiat peste tot și mai multe turbine eoliene mari dărâmate, scrie News.ro.

Românul Vadaneaux, care a transformat, cu Auchan, platforma fostei uzine Tractorul într-un mare complex imobiliar - recrutat la conducerea unei companii britanice de robotică în construcții CITEȘTE ȘI Românul Vadaneaux, care a transformat, cu Auchan, platforma fostei uzine Tractorul într-un mare complex imobiliar - recrutat la conducerea unei companii britanice de robotică în construcții

"Această tornadă a devastat o bună parte din acest oraș", a declarat sergentul Alex Dinkla, un purtător de cuvânt al poliției de stat din Iowa, în timpul unei conferințe de presă în Greenfield.

"Putem confirma că au existat mai multe victime în urma acestei tornade", a adăugat el.

Dinkla nu a oferit un bilanț al morților, dar a spus că este posibil ca abia miercuri să poată fi furnizate cifrele.

Cel puțin o duzină de persoane din Greenfield, un oraș cu aproximativ 2.000 de locuitori, au fost rănite în tornadă, a precizat Dinkla. Deoarece spitalul local a suferit pagube în timpul furtunii, aceste persoane au trebuit să fie transferate la unități din orașele învecinate.

CONFIRMARE DOCUMENT Noua formulă de calcul al salariului minim CITEȘTE ȘI CONFIRMARE DOCUMENT Noua formulă de calcul al salariului minim

"Am trăit aici toată viața mea. Mă rog doar ca toată lumea să fi fost în siguranță, ca toată lumea să fie în siguranță și ca nimeni să nu fie rănit", a declarat într-un interviu pentru postul de televiziune KCCI TV, afiliat CBS, Valerie Warrior, o locuitoare din Greenfield, care se afla în apropierea unora dintre locuințele demolate.

"A fost înfricoșător, foarte înfricoșător", a adăugat ea.

Alte înregistrări video au arătat vehicule distruse și pagube importante la o benzinărie din Greenfield, sediul comitatului Adair, care, împreună cu comitatul Adams, care pare să fi fost cel mai afectat de furtunile din Iowa, în colțul de sud-vest al statului.

Cel puțin o persoană, o femeie din comitatul Adams, a fost listată ca fiind o victimă a furtunii, a declarat medicul legist al comitatului, Lisa Brown. Ea a vorbit cu Reuters prin telefon, dar a spus că nu poate oferi încă mai multe detalii.

Guvernatorul statului Iowa, Kim Reynolds, a declarat "urgență în caz de dezastru" pentru 15 comitate, inclusiv Adair și Adams, permițând utilizarea rapidă a resurselor statului pentru a răspunde la furtună.

De asemenea, în comitatul Adams, cel puțin trei turbine eoliene înalte de aproximativ 25 de etaje au fost aproape rupte în două, iar una dintre ele a luat foc, potrivit KCCI. Acesta a precizat că alte câteva turbine eoliene au fost avariate în Adair County.

Serviciul Național de Meteorologie emisese avertismente de tornadă și avertismente de furtuni puternice pentru o mare parte din Iowa și alte câteva state din Midwest, inclusiv părți din Minnesota, și Wisconsin.

viewscnt
Afla mai multe despre
tornada
sua