Autoritățile au capturat peste 40 milioane de țigări de contrabandă în octombrie

Autoritățile au capturat peste 40 milioane de țigări de contrabandă în octombrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2017

Autoritățile române au capturat peste 40 milioane de țigări de contrabandă în ultima lună, valoarea capturilor fiind estimată la 20 milioane de lei, potrivit datelor centralizate în cadrul campaniei ”Stop Contrabanda”, desfășurată de către British American Tobacco (BAT).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Țigările reprezintă aproximativ 30% din totalul țigărilor capturate de la începutul anului, aceasta fiind cea mai mare captură, efectuată într-o lună, de la debutul campaniei „Stop Contrabanda”, potrivit BAT.

”În Vama Constanța Sud, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit într-un container venit din Turcia peste 14 milioane de țigări contrafăcute, cea mai mare captură din acest an. În același interval, pe raza județului Vrancea, 4 milioane de țigări de contrabandă au fost descoperite în două spații de depozitare construite special pentru ascunderea mărfurilor”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

Totodată, în rândul capturilor importante se adaugă și cele 6 milioane de țigări netimbrate depistate recent de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice de pe raza județului Arad. Frecvența crescută a capturilor indică și o intensificare a încercărilor contrabandiștilor de a trafica țigări pe teritoriul României, potrivit BAT.

Avocați: Dacă ați încheiat un contract de închiriere înainte de octombrie 2011, puteți fi luați prin surprindere de noul Cod Civil CITEȘTE ȘI Avocați: Dacă ați încheiat un contract de închiriere înainte de octombrie 2011, puteți fi luați prin surprindere de noul Cod Civil

”Diversificarea și îmbunătățirea tehnicilor inedite folosite de traficanți pentru forțarea granițelor pot alimenta contrabanda cu țigări în perioada imediat următoare. O creștere de un punct procentual al nivelului contrabandei înseamnă aproximativ 40 milioane de euro neîncasați anual de către stat sub formă de taxe și accize”, se arată în comunicat.

Piața neagră a țigărilor din România, situată în prezent la nivelul de 15%, este mult peste media europeană de 10%. România a ocupat în 2016 locul 6 la nivelul Uniunii Europene ca volum de țigări de contrabandă consumate, potrivit unui studiu KPMG realizat pentru think-tankul britanic Royal United Services Institute. Același studiu arată că ponderea contrabandei din piața totală a țigărilor din România rămâne cea mai mare din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
contrabanda
british american tobacco