Asociația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) propune modificarea legislației privind veniturile obținute sub formă de bacșiș, solicitând ca acestea să fie evidențiate separat în bonul fiscal, însă fără a se supune cotei de TVA, a declarat, luni, Dragoș Petrescu, președintele HORA, într-o conferință de presă.
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
"Bacșișul nu ar trebui să se supună cotei de TVA, pentru că nu este asimilat unei livrări de bunuri sau unei prestări de servicii și, ca urmare, bacșișurile oferite de clienți se distribuie angajaților de către conducerea operatorului economic", a afirmat Petrescu.
CITEȘTE ȘI SONDAJ Aproape o treime dintre români și-ar schimba locul de muncă pentru a-și rezolva problemele financiare. Doar 15% ar lua credit bancarPotrivit acestuia, veniturile din bacșiș ar trebui considerate venituri din alte surse și impozitate la sursă prin aplicarea cotei de 10%, scrie Agerpres.
"Operatorul economic va evidenția în contabilitate operațiunile de încasare a sumelor din bacșiș și distribuirea acestora către angajați. Ospătarul este obligat să declare bacșișul la sfârșitul anului ca venit, urmând a fi impozitat cu 10%. Va fi declarat numai de o parte și nu intră în responsabilitatea operatorilor", mai spune propunerea HORA.