FMI urcă estimările privind creșterea economiei mondiale în 2018 și 2019, pe fondul tăierilor de taxe din SUA

FMI urcă estimările privind creșterea economiei mondiale în 2018 și 2019, pe fondul tăierilor de taxe din SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 ian 2018

Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit în urcare prognozele pentru creșterea economică mondială în 2018 și 2019, avansul urmând să fie susținut în special de SUA, în contextul modificărilor fiscale anunțate recent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

FMI estimează că economia globală va avansa cu 3,9% pe an în 2018 și 2019, după o creștere de 3,7% preconizată pentru anul 2017. Raportul anterior, publicat în octombrie, indica o creștere anuală de 3,7% pentru perioada 2018-2019 și de 3,6% pentru anul trecut.

Modificările fiscale aprobate recent în SUA vor susține evoluția celei mai mari economii din lume și a parterilor comerciali și vor adăuga 1,2% la creșterea economică până în 2020, potrivit FMI, care estimează că economia americană va încetini începând cu anul 2022, după ce efectele tăierilor de taxe, unele având caracter temporar, se vor disipa.

Previziunile BCR: Deficitul bugetar depășește limita impusă de UE, inflația accelerează. Cu cât vor crește ratele românilor la bănci și salariul mediu net CITEȘTE ȘI Previziunile BCR: Deficitul bugetar depășește limita impusă de UE, inflația accelerează. Cu cât vor crește ratele românilor la bănci și salariul mediu net

În ceea ce privește evoluția economiilor europene, FMI și-a revizuit estimările de creștere pentru majoritatea economiilor din vestul continentului, în special Germania, Italia și Olanda, unde atât cererea internă, cât și cea externă, sunt în urcare. În cazul Spaniei, a cărei economie a crescut cu un ritm peste potențial în ultimii ani, FMI anticipează o încetinire la 2,4%, respectiv 2,1% în 2018 și 2019, de la o creștere de 3,1% estimată pentru anul trecut.

Statele europene emergente și în curs de dezvoltare, inclusiv România, vor continua să crească într-un ritm mai accelerat decât cel prognozat anterior, evoluția fiind susținută în principal de Polonia și Turcia, potrivit FMI. Creșterea economică în această regiune a fost revizuită în sus cu 0,5 puncte procentuale, la 4% în 2018 și la 3,8% în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
economie mondiala
crestere
estimari
sua
taxe