Gospodăriile din România și-au majorat veniturile în ultimul trimestru al anului trecut

Gospodăriile din România și-au majorat veniturile în ultimul trimestru al anului trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2019

Veniturile totale ale gospodăriilor din România au crescut în ultimul trimestru al anului trecut cu 29,1% față de aceeași perioadă a anului anterior, până la 4.608 lei (989 euro) pe lună, dar cheltuielile s-au majorat cu 30,1%, la 3.981 lei (854 euro), arată datele publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În ultimul trimestru din 2017, veniturile medii ale unei gospodării au fost de 3.569 lei, iar cheltuielile - de 3.061 lei pe lună, scrie News.ro.

Fondul Proprietatea avertizează: Există și posibilitatea să atacăm OUG 114 la Curtea de Justiție a UE CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea avertizează: Există și posibilitatea să atacăm OUG 114 la Curtea de Justiție a UE

În ultimul trimestru al anului trecut, veniturile medii lunare au reprezentat, în termeni nominali, 4.608 lei pe gospodărie și 1.772 lei pe persoană..

Cheltuielile totale ale populației, au fost, în același trimestru, în medie, de 3.981 lei lunar pe gospodărie (1.531 lei pe persoană) și au reprezentat 86,4% din nivelul veniturilor totale.

Veniturile bănești au fost, în medie, de 4.243 lei lunar pe gospodărie (1.632 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 365 lei lunar pe gospodărie (140 lei pe persoană).

Salariile și celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (68,2% din veniturile totale ale gospodăriilor).

La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestații sociale (17,9%), veniturile din agricultură (1,6%), veniturile din activități neagricole independente (2,1%), cele din proprietate și vânzărea de active din patrimoniul gospodăriei (1,2%) precum și veniturile în natură (7,9%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,4%).

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
venituri
gospodarii