Iohannis cere Guvernului să renunțe la transferul contribuțiilor: va genera o bulversare fiscală, vor fi sectoare întregi în care salariile vor scădea, pensia va fi afectată. Nu băgați România într-o aventură fiscală cu final trist!

Iohannis cere Guvernului să renunțe la transferul contribuțiilor: va genera o bulversare fiscală, vor fi sectoare întregi în care salariile vor scădea, pensia va fi afectată. Nu băgați România într-o aventură fiscală cu final trist!
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 2 nov 2017

Președintele Klaus Iohannis cere Guvernului să renunțe la transferul contribuțiilor sociale la angajat, apreciind că acesta, acompaniat de introducerea "taxei de solidaritate" (redenumită "contribuție asigurătoare pentru muncă”), va genera o bulversare fiscală și nu va genera, în cel mai bun caz, creșterea salariilor decât, de exemplu, cu 3 lei în cazul unui salariu de 2.335 lei, în realitate urmând însă să fie sectoare întregi în care salariile vor scădea, iar pensia actualilor angajați va fi afectată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Marea revoluție fiscală aduce unui om încă 3 lei în plus, este caraghios. Promisiunea PSD-ALDE că va crește salariul este falsă. În realitate, vor fi sectoare întregi în care salariile vor scădea", a spus Iohannis.

Abonament sau asigurare medicală? Dar dacă nu trebuie să alegi? Amândouă pot fi acum deduse din impozit CITEȘTE ȘI Abonament sau asigurare medicală? Dar dacă nu trebuie să alegi? Amândouă pot fi acum deduse din impozit

El a arătat că nivelul creșterii economice se bazează preponderent pe consum, un indicator nesustenabil, deloc de durată, în lipsa investițiilor, ceea ce reprezintă un semnal foarte îngrijorător.

Investițiile străine și cele publice au scăzut cu circa 20% în primul semestru față de aceeași perioadă a anului trecut, iar veniturile fiscale scad deși economia crește, colectarea ajungând la un minim istoric, de aproximativ 25% din PIB, mult sub ținta de 35% propusă anterior. Creșterea record a PIB este acompaniată de un trend similar al datoriilor, a exemplificat șeful statului.

Procedura de deviație semnificativă a deficitului bugetar declanșată anterior de Comisia Europeană reprezintă un nou semnal de alarmă.

Fiscul a prezentat la sute de întâlniri cu firmele plata defalcată a TVA, însă noul sistem tot nu atrage. În prima zi de aplicare, în țară au fost 100 astfel de întrevederi CITEȘTE ȘI Fiscul a prezentat la sute de întâlniri cu firmele plata defalcată a TVA, însă noul sistem tot nu atrage. În prima zi de aplicare, în țară au fost 100 astfel de întrevederi

"Îi avertizez pe guvernanți să nu bage România într-o aventură fiscală cu final trist!", a transmis Iohannis Guvernului.

El a precizat că a discutat deja pe această temă cu reprezentanți ai Executivului, dar "fiecare a rămas cu părerea lui".

viewscnt
Afla mai multe despre
iohannis
taxe
guvern