Procedura de selecție pentru postul de procuror-șef al DNA va fi reluată, a decis ministrul Justiției

Procedura de selecție pentru postul de procuror-șef al DNA va fi reluată, a decis ministrul Justiției
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2018

Procedura de selecție pentru postul de procuror-șef al DNA va fi reluată, ministrul Justiției, Tudorel Toader, nefăcând nicio propunere din cei patru candidați pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
Samsung spune că a creat un ecran indestructibil CITEȘTE ȘI Samsung spune că a creat un ecran indestructibil

"În urma desfășurării procedurii de selecție, vă aducem la cunoștință faptul că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție dintre candidații participanți, procedura urmând a fi reluată", a anunțat Ministerul Justiției, potrivit News.ro.

Ministerul Justiției a anunțat că în cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, niciun candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv și transparent de evaluare a performanțelor manageriale, susține Ministerul Justiției..

"În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, niciun candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv și transparent de evaluare a performanțelor manageriale. În urma desfășurării procedurii de selecție, vă aducem la cunoștință faptul că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție dintre candidații participanți, procedura urmând a fi reluată", anunță Ministerul Justiției printr-un comunicat postat pe site-ul instituției.

De altfel, ministrul Justiției a afirmat de mai multe ori că este foarte posibil ca niciunul dintre candidați să nu fie desemnat drept propunere.

"Este posibil să desemnăm un candidat, dupa cum, da, este posibil să nu desemnăm niciunul. Nu înseamna o opțiune a mea, ci sunt cele doua variante legale", a spus Toader.

Cei patru candidați pentru postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție au fost Florentina Mirică, procurorul șef al Serviciului combatere a corupției în justiție din DNA, procurorul șef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul șef al Secției judiciare penale din DNA Elena Grecu și Cristian Lazăr, adjunctul Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Legat de responsabilitățile procurorului șef al DNA, Tudorel Toader declara că acesta trebuie să sporească încrederea oamenilor în actul de justiție și să nu mai existe oameni nevinovați care să fie arestați. "Viitorul procuror-șef al DNA trebuie să îmbunătățească activitatea DNA, să crească încrederea în actul de justiție, să nu mai avem nevinovați arestați, trimiși în judecată, să nu mai avem vinovați care să nu fie trimiși în judecată. Ceea ce spuneam eu în raportul de 20 de puncte (de evaluare a activității fostului procuror-șef al DNA) nu s-a întâmplat sub fosta conducere a DNA”, afirma Tudorel Toader.

Selecția pentru postul de procuror-șef al DNA a început în 9 iulie, imediat după anunțul privind semnarea decretului de către președintele Klaus Iohannis pentru revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna