Puteri sporite pentru inspectorii Antifraudă care fac controlul: în viitor ar putea dispune și măsurile asigurătorii

Puteri sporite pentru inspectorii Antifraudă care fac controlul: în viitor ar putea dispune și măsurile asigurătorii
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 18 feb 2019

Antifrauda (Direcția Generală Antifraudă Fiscală - DGAF) are în vedere ca pe viitor inspectorii care constată prejudiciile să dispună și măsurile asigurătorii, astfel încât să se asigure recuperarea sumelor datorate statului, a declarat vicepreședintele ANAF Virgil Pîrvulescu, responsabil de coordonarea activității direcției Antifraudă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"În viitor, ne dorim ca inspectorii Antifraudă să aplice și măsurile asigurătorii, de așa manieră încât să putem să ne asigurăm creanțele estimate", a spus Pîrvulescu.

În prezent, Antifrauda poate identifica în urma controalelor prejudicii, poate aplica amenzi și dispune confiscarea de bunuri și numerar.

În ce privește măsurile asigurătorii, Antifrauda le propune, dar acestea sunt instituite de către structurile ANAF care îi administrează pe respectivii contribuabili, cum sunt administrațiile județene ale ANAF sau direcția de mari contribuabili (DGAMC).

Ministerul Finanțelor anunță termenul calculat pentru încheierea dotării firmelor cu case de marcat. Va urma conectarea online la ANAF. “Nimic nu e ușor pe pământ” CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor anunță termenul calculat pentru încheierea dotării firmelor cu case de marcat. Va urma conectarea online la ANAF. “Nimic nu e ușor pe pământ”

Timpul care trece între controlul de la Antifraudă și instituirea măsurilor asigurătorii considerate necesare de inspectorii DGAF, de obicei de o zi sau chiar mai puțin, poate permite celor vizați să încerce să eludeze instituirea măsurilor asigurătorii. Un exemplu este propunerea inspectorilor Antifraudă de instituire a popririi pe un cont bancar. Până la instituirea propunerii de către administrația județeană sau DGAMC, banii pot fi transferați în alt cont.

În trimestrul al treilea al acestui an, perioada iulie-septembrie, inspectorii Antifraudă au făcut 8.600 de controale, cu 27% mai puține față de perioada similară a anului trecut, măsurile asigurătorii instituite în urma verificării fiind de 40 de milioane de lei, o treime comparativ cu 110 milioane lei în iulie-septembrie 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
inspectori antifrauda
control