Tim Cook: Decizia UE privind taxele Apple este ”o porcărie politică totală”

Tim Cook: Decizia UE privind taxele Apple este ”o porcărie politică totală”
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2016

Directorul general al Apple, Tim Cook, a descris joi impunerea de către Comisia Europeană a unor taxe retroactive de 13 miliarde de euro drept ”o porcărie politică totală”, motivată, în parte, de prejudecăți anti-americane, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cook a spus într-un interviu acordat publicației Irish Independent că va colabora îndeaproape cu autoritățile irlandeze pentru a încerca să anuleze decizia UE, el arătând că grupul este dedicat operațiunilor din Irlanda, scrie News.ro.

”Nimeni nu a făcut ceva greșit aici, trebuie să rămânem uniți. Irlanda este hărțuită, ceea ce este inacceptabil” a declarat Cook, adăugând că este ”o porcărie politică totală”.

El a subliniat că prejudecățile anti-americane sunt unul dintre motivele pentru care Apple ar fi devenit o țintă.

Politica Facebook privind datele utilizatorilor WhatsApp provoacă îngrijorare în SUA și UE CITEȘTE ȘI Politica Facebook privind datele utilizatorilor WhatsApp provoacă îngrijorare în SUA și UE

Comisia Europeană a ordonat în această săptămână ca Apple să plătească retroactiv Irlandei taxe de 13 miliarde de euro, considerând, după o investigație de trei ani, că acordul de facilități fiscale convenit de compania americană cu guvernul de la Dublin este ilegal, întrucât încalcă reglementările referitoare la ajutoarele de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
tim cook
apple