Ungaria reduce din 2017 impozitul pe profitul companiilor la doar 9%, de la o cotă maximă de 19%

Ungaria reduce din 2017 impozitul pe profitul companiilor la doar 9%, de la o cotă maximă de 19%
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2016

Ungaria reduce din 2017 impozitul pe profit impus companiilor la nivelul de 9%, de la o cotă maximă de 19%, iar acesta va fi aplicat atât companiilor mici și mijlocii cât și corporațiilor, a declarat joi premierul Viktor Orban, în timpul unei conferințe la Budapesta, relatează Portfolio.hu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Decizia a fost luată în timpul unei ședințe de Guvern care a avut loc joi, în baza unei propuneri a ministrul Economiei, Mihaly Varga, și a consultărilor cu angajatorii, a spus Orban.

Premierul a adăugat că i-a cerut lui Varga să majoreze salariul minim cât mai mult posibil, la un nivel care poate fi tolerat de companii, scrie News.ro.

Remarca sa sugerează că mediul de afaceri primește reducerea impozitului pe profit în schimbul unei creșteri majore a salariului minim.

Angajatorii au semnalat deja că va fi dificil să găsească resurse pentru majorarea propusă a salariului minim.

Iohannis blochează proiectul PSD de eliminare a 102 taxe nefiscale, contestând la CC. Ce taxe au fost propuse pentru eliminare CITEȘTE ȘI Iohannis blochează proiectul PSD de eliminare a 102 taxe nefiscale, contestând la CC. Ce taxe au fost propuse pentru eliminare

În prezent, impozitul pe profit include două trepte, fiind de 10% pentru venituri anuale de până la 500 de milioane de forinți și de 19% pentru venituri care depășesc acest nivel, astfel că reducerea este semnificativă.

Guvernul de la Budapesta a bugetat pentru acest an venituri de 689,9 miliarde de forinți din impozitele pe profit plătite de companii, în creștere de la 548,8 miliarde de forinți în 2015.

Datele aferente primelor nouă luni ale anului arată venituri de 388,2 miliarde de forinți din impozitul pe profit.

Bugetul aferent anului 2017, aprobat în vară, prevede venituri de 734,7 miliarde de forinți din impozitul pe profit, nefiind clar care va fi impactul măsurii de reducere a acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
impozit pe profit