HelpShip, preluată recent de bulgarii de la euShipments, își extinde operațiunile în România

HelpShip, preluată recent de bulgarii de la euShipments, își extinde operațiunile în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2024

HelpShip, furnizor român de soluții logistice, parte a grupului euShipments.com, își extinde operațiunile în România prin închirierea a 5.300 mp în CTPark Oradea Cargo Terminal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Decizia strategică de extindere este o reacție la cererea tot mai mare de servicii logistice generată de creșterea rapidă a comerțului electronic în România, a doua cea mai mare piață din Europa Centrală și de Est (ECE).

Tranzacție - Unul dintre cei mai mari producători de vin din Polonia vrea să preia controlul Domeniile Boieru CITEȘTE ȘI Tranzacție - Unul dintre cei mai mari producători de vin din Polonia vrea să preia controlul Domeniile Boieru

Cu centrul său amplasat în CTPark Oradea Cargo Terminal, HelpShip realizează livrări în ziua următoare atât către România, cât și către Ungaria, respectiv în 48 de ore pentru livrările către Bulgaria, Croația, Slovenia, Slovacia și în 3 până la 5 zile lucrătoare pentru livrările către restul UE. Hub-ul logistic Oradea oferă, de asemenea, o conexiune directă către Ruse (Bulgaria), Zagreb (Croația), Senec (Slovacia) și Ljubljana (Slovenia) printr-o rută de transport zilnică. Astfel, se asigură tranzitul rapid și fiabil al expedierilor către și dinspre aceste alte centre cheie din ECE.

"După un an de succes, HelpShip își continuă creșterea în România. Ne bucurăm să anunțăm extinderea operațiunilor noastre, cu un depozit modern de 5.300 de metri pătrați în CTPark Oradea Cargo Terminal. Având în vedere creșterea vizibilității României în sectorul comerțului electronic, rămânem dedicați sprijinirii creșterii comercianților online din regiune. În prezent, procesăm peste 200.000 de comenzi pe lună, iar obiectivul nostru este să depășim pragul de 300.000 de comenzi pe lună până la sfârșitul anului”, a declarat Ștefan Popa, CEO of HelpShip.

În luna iunie 2023, compania bulgară euShipments, furnizor de soluții integrate de curierat, logistică și fulfillment pentru sectorul comerțului online, a cumpărat o participație majoritară, de 60%, în firma românească de profil Helpship, fondată de antreprenorii Ștefan Popa și Iosif Chesca.

Compania a fost înființată în 2019 la Oradea de antreprenorii Ștefan Popa și Iosif Chesca.

BRD Société Générale, profit în creștere cu aproape un sfert în 2023 CITEȘTE ȘI BRD Société Générale, profit în creștere cu aproape un sfert în 2023

Helpship a obținut afaceri de aproape 8 milioane de lei în 2022, mai mult decât duble comparativ cu afaceri de 3,66 milioane de lei în anul anterior. Profitul a crescut de peste trei ori, până la 717.000 lei.

Prin achiziția Helpship, euShipments își consolidează prezența pe piața din România.

Este a doua achiziție strategică pentru compania bulgară de fulfillment de la atragerea unei investiții de 7,5 milioane de euro din partea fondului de private equity BlackPeak Capital, la începutul anului trecut.

Anterior, euShipments a preluat un pachet de 60% din acțiunile companiei croate Pick & Pack.

Helpship va fi condusă în continuare de Ștefan Popa. Svetlozar Dimitrov, cofondatorul și directorul general al euShipments și directorul comercial Vichren Bisset se vor alătura Consiliului de Administrație al firmei românești.

viewscnt
Afla mai multe despre
helpship
servicii curierat fulfillment
eushipments
achizitie
preluare