Compania bulgară euShipments.com, activă și pe piața din România, a atras o finanțare de 7.5 milioane de euro

Compania bulgară euShipments.com, activă și pe piața din România, a atras o finanțare de 7.5 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2022

Compania bulgară euShipments.com, furnizor de soluții integrate de curierat, logistică și fulfillment pentru sectorul comerțului online din țara vecină, activă și pe piața din România, a atras o finanțare de capital privat din partea BlackPeak Capital. Investiția, de până la 7,5 milioane de euro, este prin intermediul fondului BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund. Capitalul atras va fi folosit pentru achiziții și extinderea organică pe piețele regionale din Europa Centrală și de Est și Europa de Vest.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comerțul online a cunoscut un ritm rapid de creștere, atât la nivel global, cât și regional. Piețele din Europa Centrală și de Est sunt printre cele mai dinamice de pe continent, datorită convergenței rapide a comerțului electronic la nivelul Europei de Vest. Din ce în ce mai multe magazine care au vândut anterior exclusiv prin puncte de vânzare fizice au făcut tranziția către online, iar cele care aveau deja magazine online au înregistrat creșteri continue ale comenzilor.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

„Clienții noștri sunt deja concentrați pe dezvoltarea în piețele premium din Vestul Europei, ceea ce impune din partea noastră o prezență stabilă a euShiplments.com în acele zone”, a transmis Lora Dimitrov, co-fondator și CFO  euShipments.com.

Svetlozar Dimitrov și Lora Dimitrova, fondatorii companiei, au dezvoltat o rețea proprie de peste 30 de curieri locali în toate țările UE și în Marea Britanie.

"În urmă cu doi ani, a trebuit să alegem între două opțiuni strategice distincte în ceea ce privește ascensiunea companiei la un alt nivel. Puteam fie să vindem pachetul majoritar către un investitor strategic, care să ghideze compania către o direcție dorită de acesta, fie să identificăm un partener financiar cu experiență, precum BlackPeak Capital, care să ne ofere sprijinul pentru realizarea achizițiilor în Europa Centrală și de Est și în Europa de Vest”, a spus Svetlozar Dimitrov, co-fondator și CEO euShipments.com.

euShipments.com a înregistrat o creștere organică constantă a cifrei de afaceri și a atins venituri de 4 milioane euro în 2021. Noua finanțare vine ca un pas firesc în dezvoltarea companiei, care și-a extins recent rețeaua prin deschiderea unui depozit în Budapesta, Ungaria.

Noua facilitate va permite timpi optimi de tranzit către piețele cheie, la costuri de livrare atractive, precum și procesarea și expedierea coletelor în 8 țări, inclusiv Ungaria, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă, Polonia, Austria, Italia și Croația.

viewscnt
Afla mai multe despre
eushipments.com
logistică