Tranzacție: Compania bulgară euShipments preia firma românească Helpship

Tranzacție: Compania bulgară euShipments preia firma românească Helpship

Fondatorii Helpship, Stefan Popa (s) și Iosif Chesca (d), alături de Svetlozar Dimitrov, CEO euShipments (cs) și Angel Stefanov (cd), Managing Partner BlackPeak Capital

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 iun 2023

Compania bulgară euShipments, furnizor de soluții integrate de curierat, logistică și fulfillment pentru sectorul comerțului online, a cumpărat o participație majoritară, de 60%, în firma românească de profil Helpship, fondată de antreprenorii Ștefan Popa și Iosif Chesca.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Helpship oferă servicii de depozitare, ambalare și expediere a coletelor în România și peste granițe, procesând peste 80.000 de comenzi online în fiecare lună.

Compania a fost înființată în 2019 la Oradea de antreprenorii Ștefan Popa și Iosif Chesca, în prezent având aproximativ 10 angajați.

Declin al afacerilor și profitului net în 2022 pentru Despec International, parte a grupului Altex CITEȘTE ȘI Declin al afacerilor și profitului net în 2022 pentru Despec International, parte a grupului Altex

Helpship a obținut afaceri de aproape 8 milioane de lei în 2022, mai mult decât duble comparativ cu afaceri de 3,66 milioane de lei în anul anterior. Profitul a crescut de peste trei ori, până la 717.000 lei.

Prin achiziția Helpship, euShipments își consolidează prezența pe piața din România.

Este a doua achiziție strategică pentru compania bulgară de fulfillment de la atragerea unei investiții de 7,5 milioane de euro din partea fondului de private equity BlackPeak Capital, la începutul anului trecut.

Anterior, euShipments a preluat un pachet de 60% din acțiunile companiei croate Pick & Pack.

Helpship va fi condusă în continuare de Ștefan Popa. Svetlozar Dimitrov, cofondatorul și directorul general al euShipments și directorul comercial Vichren Bisset se vor alătura Consiliului de Administrație al firmei românești.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
helpship
servicii curierat fulfillment
eushipments
achizitie
preluare