Bursele europene au închis în scădere, reacționând la raportările financiare ale unor companii și la decizia Rezervei Federale a SUA privind dobânzile

Bursele europene au închis în scădere, reacționând la raportările financiare ale unor companii și la decizia Rezervei Federale a SUA privind dobânzile
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2024

Acțiunile europene au închis în scădere, în condițiile în care piețele globale au reacționat la o serie de rezultate financiare raportate de companii și la cea mai recentă decizie de politică monetară a Rezervei Federale din SUA, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,2%, sectoarele având o evoluție mixtă.

Apple - Cădere de vânzări, dar nu atât de mare pe cât se temea Wall Street. IPhone, pierdere de 10%. Răscumpărare record de acțiuni CITEȘTE ȘI Apple - Cădere de vânzări, dar nu atât de mare pe cât se temea Wall Street. IPhone, pierdere de 10%. Răscumpărare record de acțiuni

Acțiunile bancare au încheiat sesiunea în creștere cu 0,6%, în timp ce titlurile companiilor de tehnologie s-a retras în ansamblu cu 1%, scrie News.ro.

Factorii decidenți ai Rezervei Federale americane au menținut dobânzile constante la ședința din mai, la un interval de 5,25% până la 5,5%, așa cum era așteptat.

Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a spus că este puțin probabil ca următoarea mișcare a băncii centrale să fie o majorare a ratei dobânzii.

Piețele din Asia-Pacific au fost în mare parte în creștere, peste noapte, deoarece traderii au reacționat la poziția Fed, în timp ce acțiunile din SUA au avansat joi, pe măsură ce investitorii au analizat mai multe câștiguri corporative.

A fost o zi încărcată pentru raportarea rezultatelor financiare ale companiilor din Europa. Cea mai mare companie din regiune în funcție de capitalizare, Novo Nordisk, a depășit estimările de profit, deoarece cererea pentru medicamentele sale pentru slăbit continuă să crească.

Gigantul petrolier Shell a depășit, de asemenea, așteptările, cu marjele de rafinare și tranzacțiile mari cu petrol.

Acțiunile băncii olandeze ING au crescut cu 6,5% până la sfârșitul sesiunii, după ce a anunțat o răscumpărare de acțiuni de 2,5 miliarde de euro.

Turcia suspendă orice relații comerciale cu Israelul CITEȘTE ȘI Turcia suspendă orice relații comerciale cu Israelul

AXA, ArcelorMittal, Orsted, Vestas, Hugo Boss, Pandora și Standard Chartered s-au numărat printre celelalte companii care au raportat joi rezultele financiare.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,2%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,88%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a contrazis tendința negativă generală, cu o creștere de 0,63%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,03%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid a avansat cu 0,16%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni