Tranzacție: Producătorul semințelor și alunelor Elmas cumpără afacerea de familie românească Derpan

Tranzacție: Producătorul semințelor și alunelor Elmas cumpără afacerea de familie românească Derpan
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 24 apr 2024

Compania Golden Food Snacks, fabricant de chipsuri și pufuleți, deținută de grecul Konstantinos Mitzalis, preia compania românească Derpan, tranzacția, convenită încă din vara anului 2022 și avizată de Consiliul Concurenței tot atunci, fiind semnată acum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Golden Foods Snaks prelucrează și conservă fructe și legume și, de asemenea, produce și comercializează nuci, alune, semințe și fructe deshidratate sub brandul Elmas și sub mărci ale altor companii, cunoscute ca produse private label. 

Afaceri record pentru Farmec. La 40 de ani, Doina e încă în top CITEȘTE ȘI Afaceri record pentru Farmec. La 40 de ani, Doina e încă în top

Compania este controlată de GF Holdings Limited, înregistrată în Cipru și deținută de omul de afaceri grec Konstantinos Mitzalis.

Născut la Chicago, Mitzalis a studiat în SUA, iar la prima sa prezență pe piața românească a dezvoltat mărcile Tasty Foods și Star Foods pe care le-a vândut către PepsiCo.

În 2009, Golden Food Snacks a achiziționat mărcile Elmas, cu vânzări de alune și semințe. Compania, cu fabrică la Filipeștii de Pădure, mai desface semințe și sub brandul Deli, ca și fructe deshidratate, chipsuri de cartofi, snacksuri din porumb și pufuleți cu mărcile Kido și Ringos.

DECIZIE Noi reguli de etichetare și vânzare a laptelui. Fără etichetă ”Produs românesc” pentru anumite produse CITEȘTE ȘI DECIZIE Noi reguli de etichetare și vânzare a laptelui. Fără etichetă ”Produs românesc” pentru anumite produse

De asemenea, firma produce și ambalează pentru vânzările sub mărci private de către mari retaileri precum Carrefour, Cora, Mega Image, Metro, Profi și Real.

Derpan fabrică pâine, prăjituri și produse proaspete de patiserie și produce și comercializează produse de panificație ambalate, cu termen lung de valabilitate, precum croissant, ștrudel și brioșe.

Derpan este o afacere românească de familie, înființată în 2001 la Galați de Victor Ancuța și exportând astăzi în 41 de țări.

În 2022, ultimul an raportat, compania a avut afaceri de 50,9 milioane lei și un profit de 800.038 lei, cu 235 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
golden food snacks
derpan