Producătorul semințelor și alunelor Elmas cumpără afacerea de familie românească Derpan

Producătorul semințelor și alunelor Elmas cumpără afacerea de familie românească Derpan
scris 1 aug 2022

Compania Golden Food Snacks, fabricant de chipsuri și pufuleți, deținută de grecul Konstantinos Mitzalis, preia compania românească Derpan.

Golden Foods Snaks prelucrează și conservă fructe și legume și, de asemenea, produce și comercializează nuci, alune, semințe și fructe deshidratate sub brandul Elmas și sub mărci ale altor companii, cunoscute ca produse private label. 

FOTO Bucureștiul ar putea avea un nou ”centru vechi”, peste drum de Centrul Istoric CITEȘTE ȘI FOTO Bucureștiul ar putea avea un nou ”centru vechi”, peste drum de Centrul Istoric

Compania este controlată de GF Holdings Limited, înregistrată în Cipru și deținută de omul de afaceri grec Konstantinos Mitzalis.

Născut la Chicago, Mitzalis a studiat în SUA, iar la prima sa prezență pe piața românească a dezvoltat mărcile Tasty Foods și Star Foods pe care le-a vândut către PepsiCo.

În anul 2009, Golden Food Snacks a achiziționat mărcile Elmas, cu vânzări de alune și semințe. Compania, cu fabrică la Filipeștii de Pădure, mai desface semințe și sub brandul Deli, ca și fructe deshidratate, chipsuri de cartofi, snacksuri din porumb și pufuleți cu mărcile Kido și Ringos. De asemenea, firma produce și ambalează pentru vânzările sub mărci private de către mari retaileri precum Carrefour, Cora, Mega Image, Metro, Profi și Real.

Derpan fabrică pâine, prăjituri și produse proaspete de patiserie și produce și comercializează produse de panificație ambalate, cu termen lung de valabilitate, precum croissant, ștrudel și brioșe.

Derpan este o afacere românească de familie, înființată în 2001 la Galați de Victor Ancuța și exportând astăzi în 41 de țări.

Anul trecut, compania a avut afaceri de 39,1 milioane lei și un profit de 186.988 lei, cu 262 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
golden food snacks
derpan