Airbus ar putea primi subvenții pentru a-și extinde uzina de elicoptere din Spania

Airbus ar putea primi subvenții pentru a-și extinde uzina de elicoptere din Spania
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2024

Autoritățile spaniole analizează cum ar putea acorda granturi companiei Airbus SE, pentru ca producătorul de avioane și echipamente militare să își extindă o uzină din Spania, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unei surse din apropierea acestui dosar, Guvernul de la Madrid evaluează acordarea unei linii de credit Airbus, pentru ca aceasta să poată finanța investiții în uzina sa din apropiere de Albacete, care produce componente pentru elicoptere. Un aspect discutat este care ar trebui să fie forma facilității financiare, astfel încât să se respecte prevederile Organizației Mondiale a Comerțului referitoare la ajutoarele de stat, a mai spus sursa, care a dorit să își păstreze anonimatul.

Veniturile Reddit au crescut puternic înainte de IPO. Totodată, platforma a trecut pe profit CITEȘTE ȘI Veniturile Reddit au crescut puternic înainte de IPO. Totodată, platforma a trecut pe profit

Aceste discuții fac parte din eforturile administrației premierului Pedro Sanchez de a convinge Airbus să investească mai mult în Spania. De asemenea, discuțiile cu Airbus se potrivesc cu încercările lui Sanchez de a atrage investiții industriale și a produce mai mult armament în Spania, scrie Adevărul.

Spania are 4% din acțiunile Airbus, mai puțin decât participațiile de 11% deținute de Germania și Franța. Oficialii spanioli sunt de mult timp nemulțumiți de investițiile făcute de Airbus în Spania, pe care le consideră ca fiind prea mici.

Ca răspuns la solicitarea venită de la Bloomberg, Airbus a precizat că poartă frecvent discuții cu Ministerul spaniol al Apărării, "având în vedere că sunt un client important, însă detaliile cu privire la aceste discuții sunt confidențiale". Grupul a adăugat că produce în Spania ampenajele pentru întreaga gamă de elicoptere Airbus și "orice potențiale contracte importante ar consolida volumul de muncă".

Bloomberg precizează că o astfel de linie de credit ar putea avea nevoie de aprobarea Comisiei Europene.

Creșteri mari pentru Dacia, în Franța, în prima lună din an. Spring rămâne în topul vânzărilor, deși nu mai primește subvenție CITEȘTE ȘI Creșteri mari pentru Dacia, în Franța, în prima lună din an. Spring rămâne în topul vânzărilor, deși nu mai primește subvenție

Uzina Airbus din apropiere de Albacete produce secțiunile posterioare, atât pentru elicopterele civile, cât și pentru cele militare. De asemenea, Airbus produce la Albacete partea din față și cea centrală a fuselajului pentru elicopterele militare NH90.

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spațiu și servicii conexe. Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri, și mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni. Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România și Premium Aerotec în Brașov și Airbus Defense and Space în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
spania
elicoptere