Avertisment din interior: Vin vremuri grele pentru producătorii de mașini electrice

Avertisment din interior: Vin vremuri grele pentru producătorii de mașini electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2024

Furnizorul francez de echipamente auto OPmobility a avertizat că producătorii de vehicule electrice vor avea parte de vremuri grele, deoarece clienții evită modelele care rămân prea scumpe, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Mulți dintre clienții noștri pierd cote de piață sau au volume care sunt sub așteptările lor”, a declarat marți directorul general Laurent Favre, în cadrul unei conferințe de presă în care a discutat despre vânzările companiei în primul trimestru, arată G4Media.

Tesla a anunțat că va concedia 14.000 de angajați. În realitate Musk a trimis acasă peste 20.000 persoane. Plus o echipă de marketing abia formată deși investitorii cer reclame pentru mașini electrice CITEȘTE ȘI Tesla a anunțat că va concedia 14.000 de angajați. În realitate Musk a trimis acasă peste 20.000 persoane. Plus o echipă de marketing abia formată deși investitorii cer reclame pentru mașini electrice

Constructorii auto europeni se află sub presiune, deoarece costurile ridicate ale împrumuturilor, creșterea economică lentă și scăderea subvențiilor apasă asupra cererii de vehicule electrice pe piețe precum Germania, Suedia și Italia. În weekend, Tesla a redus prețurile în China, SUA și Germania, după ce vânzările din primul trimestru au fost dezamăgitoare. Între timp, mărcile chinezești se extind în străinătate cu modele care sunt adesea mai ieftine decât rivalii lor locali.

Discuțiile dintre furnizorii de componente auto și producători sunt „foarte tensionate”, a spus Favre. „Unii dintre clienții noștri reduc prețurile vehiculelor lor pentru că sunt prea scumpe. Mulți dintre clienții noștri au întârzieri de producție”.

 CONFIRMARE JT Grup Oil, controlat de un fost șef ALDE, își pregătește venirea la bursă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE JT Grup Oil, controlat de un fost șef ALDE, își pregătește venirea la bursă

Cunoscută anterior sub numele de Plastic Omnium, OPmobility produce echipamente auto, cum ar fi bare de protecție, module frontale și sisteme de iluminat. Furnizează producătorilor de automobile, inclusiv Tesla, dar și producătorilor de camionete, camioane, trenuri și avioane.

Compania franceză va continua să încerce să obțină prețuri mai mari pentru produsele sale în trimestrul curent și în următorul, pentru a contracara costurile ridicate ale energiei și ale forței de muncă, a declarat directorul general. OPmobility a avut un oarecare succes în negocierile privind prețurile în primele trei luni ale anului.

ULTIMA ORĂ ANPC verifică Temu și Shein CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANPC verifică Temu și Shein

OPmobility își propune să își dubleze veniturile în SUA în următorii cinci ani. Recent, a inaugurat o fabrică în Austin, Texas, și intenționează să investească într-o unitate de producție în Michigan după ce a câștigat o comandă de hidrogen în SUA. De asemenea, construiește noi instalații în India și China, a declarat Favre.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
auto