Airbus încheie un acord de producție în India

Airbus încheie un acord de producție în India
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2024

Grupul aeronautic european Airbus a semnat un acord ce prevede producerea de uși pentru toate variantele de avioane A220 în India, în condițiile în care statul asiatic caută să-și majoreze producția internă, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Firma de inginerie Dynamatic Technologies Ltd, cu sediul în Bengaluru, va produce și asambla uși pentru aeronave de transport marfă, de pasageri, uși pentru ieșirile de urgență, a explicat Thierry Cloutet, șef de achiziții al Airbus în India, scrie Agerpres.

Fostul director al Microsoft România Călin Tatomir, ridicat de polițiști după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Instanța a redus, în apel, pedeapsa în cazul său CITEȘTE ȘI Fostul director al Microsoft România Călin Tatomir, ridicat de polițiști după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Instanța a redus, în apel, pedeapsa în cazul său

Nu au fost date publicității detaliile financiare ale parteneriatului.

Ușile, câte opt la fiecare avion, vor fi ulterior livrate la linia finală de asamblare Airbus din America de Nord, a adăugat Cloutet.

La rândul său, șeful Dynamatic, Udayant Malhoutra, a anunțat că livrările vor începe anul viitor.

Acordul va ajuta Airbus să-și sporească achizițiile de componente pentru aeronave și servicii din India, de la 750 de milioane de dolari în prezent la 1,5 miliarde de dolari în următorii ani.

Tranzacția face parte din programul "Make in India" lansat de premierul Narendra Modi pentru a atrage în țară producătorii globali din diverse industrii, inclusiv pe segmentul auto și energie regenerabilă. Creșterea rapidă a sectorului aviației în India ar urma să ducă la o majorare semnificativă a traficului aerian în sudul Asiei.

GALERIE FOTO Incendiu puternic în Delta Văcărești. A fost emis mesaj RO-Alert CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Incendiu puternic în Delta Văcărești. A fost emis mesaj RO-Alert

În 2023, grupul aeronautic a semnat un contract cu Tata Advanced Systems Ltd ce prevede producerea de uși pentru avioanele din gama A320neo. Airbus are două lunii finale de asamblare în India pentru avionul militar de transport C295 și elicopterul H125.

Luna trecută, conglomeratul indian Tata Group și Airbus au semnat un acord pentru a produce împreună elicoptere civile.

Airbus a precizat că elicopterele vor fi exportate și în unele dintre țările vecine ale Indiei. Construirea liniei de asamblare va dura 24 de luni, iar livrările ar urma să înceapă în 2026. Locația facilității va fi decisă în comun de Tata Group și Airbus, a informat grupul aeronautic cu sediul la Toulouse.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
india