Airbus negociză achiziționarea diviziei de securitate cibernetică și date a Atos pentru 1,8 miliarde euro

Airbus negociză achiziționarea diviziei de securitate cibernetică și date a Atos pentru 1,8 miliarde euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 ian 2024
Airbus confirmă că negociză achiziționarea diviziei de securitate cibernetică și date a Atos, într-o tranzacție care ar evalua unitatea la 1,8 miliarde de euro, inclusiv datoriile, și ar ajuta compania franceză de software în dificultate să obțină fonduri.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Constructorul european de avioane poartă primele discuții pentru a prelua unitatea de big data și securitate (BDS) a Atos, cu scopul a-și accelera transformarea digitală și de a-și îmbunătăți portofoliul Compania a precizat că nu există certitudinea că discuțiile vor coduce la un acord. Ambele părți vor intra acum într-o fază de due diligence, conform Bloomberg.
 
Reuters relatase anterior, pe surse, despre o posibilă tranzacție, fără a preciza valoarea acesteia.

Chinezii de la BYD dau dealerilor o primă cu semnificație de „uimitor”, după premiera istorică de a depăși Tesla CITEȘTE ȘI Chinezii de la BYD dau dealerilor o primă cu semnificație de „uimitor”, după premiera istorică de a depăși Tesla

În trecut, Airbus a luat în considerare cumpărarea unei participații minoritare în divizia Atos (viitoare Eviden) de securitate cibernetică, cloud și supercompuetere a Atos, înainte de a abandona procesul în luna martie a anului trecut. Tranzacția planificată a fost criticată de unii acționari, care au afirmat că achiziția ar reprezenta o utilizare "extrem de ineficientă" a fondurilor.

Airbus face rareori achiziții, iar în ultimii ani și-a concentrat resursele pe redresarea liniilor de producție după pandemie.
 
După anunțarea potențialei tranzacții, Atos a crescut cu până la 12% în tranzacțiile de la Paris, în timp ce Airbus a scăzut cu până la 1%.
 
Atos, cu operațiuni și îm România, spune că există interes pentru o tranzacție și din partea unei alte părți, fără a da detalii.  Anterior, Financial Times a relatat că Thales ia în calcul să facă o ofertă pentru divizia meționată. Compania franceză de tehnologie, ale cărei acțiuni au scăzut cu aproximativ 90% în ultimii trei ani, se află în negocieri exclusive cu EPEI a miliardarului ceh Daniel Kretinsky de la 1 august pentru vânzarea unității sale tradiționale Tech Foundations. Tranzacția a primit acordul autorităților europene și a intrat în linie dreaptă pentru finalizare.
viewscnt
Afla mai multe despre
atos
eviden
. bds
airbus