Airbus și Rolls-Royce, aproape de un acord major cu Turkish Airlines

Airbus și Rolls-Royce, aproape de un acord major cu Turkish Airlines
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2024

Compania Turkish Airlines ar urma să semneze un acord cu Rolls-Royce Holdings Plc și Airbus SE pentru producția internă de componente pentru aeronave, evaluat la 20 de miliarde de dolari, parte a achiziției masive de avioane anunțate anul trecut, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Tranzacția ar putea fi anunțată la o ceremonie în Istanbul, mai târziu în această lună, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, arată Agerpres.

Liderii grupurilor UniCredit și Alpha Bank spun că iau în calcul noi achiziții în România, care vor fi făcute în comun, după încheierea fuziunii CITEȘTE ȘI Liderii grupurilor UniCredit și Alpha Bank spun că iau în calcul noi achiziții în România, care vor fi făcute în comun, după încheierea fuziunii

Statul turc este cel mai mare acționar al operatorului aerian.

Turkish Airlines a consolidat în decembrie achiziționarea a 230 de aeronave de la Airbus, având opțiunea de a majora achiziția, în cadrul planurilor de extindere a flotei, de a spori importanța hub-ului aerian Istanbul și a concura mai bine cu rivalele regionale, cum ar fi Emirates și Qatar Airways. Ca parte a acestei comenzi, Turcia a făcut presiuni pentru producția internă de componente pentru aeronave, iar companii de stat ca TUSAS Engine Industries sau TEI vor lua parte la programul de producție, susțin sursele.

Mărcile de lux au probleme cu chinezii care returnează produsele achiziționate CITEȘTE ȘI Mărcile de lux au probleme cu chinezii care returnează produsele achiziționate

Acest acord pentru producția internă de componente pentru aeronave ar fi o componentă cheie a obiectivului Turciei de a-și dezvolta industria aviatică civilă și militară și face parte din comanda din 2023 pe care Airbus a evaluat-o la aproximativ 70 de miliarde de dolari.

Un purtător de cuvânt al Turkish Airlines a confirmat data pentru ceremonia de semnare, fără a da amănunte, în timp ce reprezentanții Airbus și Rolls-Royce nu au comentat informația.

Mark Zuckerberg a reușit să evite răspunderea personală în peste 20 de procese legate de copii CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg a reușit să evite răspunderea personală în peste 20 de procese legate de copii

De mult timp Turcia are discuții cu firme străine, inclusiv Rolls-Royce, pentru a achiziționa tehnologie de producere a motoarelor pentru proiectele sale militare. Producătorul de motoare de avioane, al cărui șef are dublă cetățenie – turcă și britanică -, are deja o socitate mixtă cu grupul industrial Kale Group în Turcia.

Guvernul de la Ankara face presiuni pentru ca producția internă să facă parte din acordurile de achiziție cu firme străine.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
rolls-royce
turkish airlines