Elveția acuză Credit Suisse de spălare de bani pentru o rețea de trafic de droguri din Bulgaria

Elveția acuză Credit Suisse de spălare de bani pentru o rețea de trafic de droguri din Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2020

Grupul bancar elvețian Credit Suisse Group AG și unul dintre foștii săi directori au fost puși sub acuzare, joi, de procurorii elvețieni pentru eșecul de a preveni spălarea de bani în cazul unei rețele din Bulgaria, care se ocupa cu traficul de droguri, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Credit Suisse este acuzată că a eșuat în luarea tuturor măsurilor organizaționale care erau întemeiate și obligatorii pentru a preveni spălarea de active aparținând și aflate sub controlul unei organizații criminale", a informat biroul procurorului general din Elveția, scrie Agerpres.

Verdict final în dosarul Ferma Băneasa: Prințul Paul – 3 ani și 4 luni, Dan Andronic, 3 ani cu suspendare, Remus Truică – 7 ani de închisoare, Tal Silberstein și Benyamin Steinmetz – câte 5 ani CITEȘTE ȘI Verdict final în dosarul Ferma Băneasa: Prințul Paul – 3 ani și 4 luni, Dan Andronic, 3 ani cu suspendare, Remus Truică – 7 ani de închisoare, Tal Silberstein și Benyamin Steinmetz – câte 5 ani

În replică, Credit Suisse, a doua mare bancă din Elveția, s-a declarat surprinsă de decizia de a fi trimisă în judecată într-o anchetă care a durat mai mult de 12 ani. Banca a respins acuzațiile care i-au fost aduse și s-a declarat convinsă că fostul său angajat este nevinovat.

Cazul datează din 2008, când procurorii au demarat o investigație asupra unui sportiv bulgar, care a devenit traficant de droguri. Pe parcursul următorilor șapte ani, investigația a fost extinsă pentru a-i include și pe partenerii bulgarului, un fost angajat al Credit Suisse și chiar și banca elvețiană.

Potrivit procurorilor, fostul manager de la Credit Suisse, o femeie căreia nu i-a fost dezvăluită identitatea, a fost trimisă în judecată pentru managementul său în relațiile de afaceri cu organizația criminală din Bulgaria. Potrivit actului de acuzare, femeia a ajutat organizația criminală să spele 16 milioane de franci, utilizând structuri de credit de tip "back-to-back".

viewscnt
Afla mai multe despre
elveția
credit suisse