GRAFIC Bitcoin depășește 35.000 dolari pentru prima dată din 2022

GRAFIC Bitcoin depășește 35.000 dolari pentru prima dată din 2022
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 oct 2023

Bitcoin a depășit pragul de 35.000 de dolari pentru prima dată din mai anul trecut, extinzând un raliu alimentat de așteptările privind aprobarea primelor ETF-uri cu tranzacții la vedere pe acest simbol în SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotațiile bitcoin au crescut cu până la 11,5% în tranzacțiile de marți, până la un maxim intraday de 35.059 dolari, cea mai ridicată valoare din ultimele aproape 18 luni.

Cea mai cunoscută criptomonedă se aprecia cu 9,2% în jurul orei 13:00 (ora României), la 34.485 dolari, extinzând la 108% câștigul de la începutul anului.

Chevron plătește 53 miliarde dolari pentru rivalul Hess. A doua preluare majoră din industria petrolieră americană de la începutul lunii CITEȘTE ȘI Chevron plătește 53 miliarde dolari pentru rivalul Hess. A doua preluare majoră din industria petrolieră americană de la începutul lunii

Posibila aprobare, în următoarele săptămâni, a primelor ETF-uri spot pe Bitcoin din SUA alimentează ardoarea speculativă pentru tokenul digital. Managerii de active BlackRock și Fidelity Investments se numără printre cei care se află în cursa pentru a oferi astfel de produse, potrivit Bloomberg.

Susținătorii activelor digitale sunt optimiști că lansarea ETF-urilor va extinde adoptarea criptomonedelor.

SEC, Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA, s-a opus până acum autorizării fondurilor tranzacționate la bursă care investesc direct în Bitcoin, invocând riscuri precum frauda și manipularea pe piața de bază.

Câștigarea unui proces împotriva SEC de către Grayscale Investments și un val de cereri din partea unor grei ai investițiilor pentru a înființa fonduri spot au reînnoit speculațiile că agenția va ceda și își va schimba poziția.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
cotatii bitcoin
etf spot pe bitcoin
tranzactii la vedere pe bitcoin
sec
comisia valori mobiliare sua