GRAFIC Euro se îndreaptă spre cea mai lungă serie de pierderi săptămânale de la lansare

GRAFIC Euro se îndreaptă spre cea mai lungă serie de pierderi săptămânale de la lansare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 sep 2023

Euro se îndreaptă spre cea mai lungă serie de pierderi săptămânale de la lansarea sa, pe fondul pariurilor că Banca Centrală Europeană a încheiat ciclul de majorare a ratelor dobânzilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Moneda europeană a se află la a noua săptămână consecutivă de scăderi față de dolar, cel mai lung șir de pierderi de când a fost creată, în urmă cu peste două decenii.

Euro s-a depreciat cu 5,6% de la un maxim în raport cu dolarul atins la jumătatea lunii iulie și se tranzacționează în prezent aproape de cele mai scăzute niveluri începând cu luna martie, scrie Bloomberg.

Databricks, cu doi antreprenori români printre fondatori, incluși pe lista miliardarilor, obține o finanțare de 500 milioane dolari. Evaluarea urcă la 43 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Databricks, cu doi antreprenori români printre fondatori, incluși pe lista miliardarilor, obține o finanțare de 500 milioane dolari. Evaluarea urcă la 43 miliarde dolari

În ultimele două luni, traderii au renunțat la euro, pe fondul pariurilor că BCE va avea dificultăți în a înăspri și mai mult politica monetară, în contextul încetinirii economiei. Acest punct de vedere a primit un nou impuls în această săptămână, după ce BCE a semnalat că a ajuns, probabil, la finele ciclului de înăsprire.

GRAFIC Euro se îndreaptă spre cea mai lungă serie de pierderi săptămânale de la lansare

"BCE tocmai a oferit susținătorilor dolarului un alt motiv pentru a începe să vândă euro", a declarat Dipak Shah, șeful departamentului de tranzacționare a opțiunilor FX G-10 de la Nomura Holdings. "Ne așteptăm să vedem că pozițiile scurte pe euro iau avânt, nu doar față de dolar, ci și față de alte monede".

Euro a recuperat parțial din pierderile de joi împotriva dolarului și se tranzacționa în creștere cu 0,24% în jurul orei 13:00 vineri, la 1,0669 unități, în contextul revenirii apetitului la risc după date peste așteptări privind economia Chinei.

Moneda zonei euro rămâne pe minus cu 0,35% de la începutul săptămânii.

Analiștii și-au revizuit în scădere previziunile de sfârșit de an pentru monedă, estimările mediane indicând acum un curs de 1,09 dolari, față de 1,12 dolari anterior.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
scadere euro dolar
cea mai lunga serie pierderi euro
bce
majorare dobanzi
depreciere euro