GRAFIC Lira turcească s-a prăbușit la minimul istoric față de dolar. “A căzut ca piatra!”

GRAFIC Lira turcească s-a prăbușit la minimul istoric față de dolar. “A căzut ca piatra!”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 oct 2020

Lira turcească s-a depreciat la un nivel minim record în fața dolarului joi, până la aproape 8 unități, după ce banca centrală a menținut dobânda-cheie neschimbată la ședința de politică monetară, contrar așteptărilor analiștilor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Moneda turcească a coborât cu până la 2,1% și a atins un minim istoric de 7,9797 unități în raport cu dolarul american, înainte să recupereze din pierdere. În jurul orei 15:10 (ora României), un dolar cumpăra 7,9398 lire, moneda turcească fiind în scădere cu 1,64% față de referința de miercuri.

Prețurile obligațiunilor turcești și acțiunile companiilor listate pe Borsa Istanbul erau, de asemenea, în scădere puternică, scrie Bloomberg.

Sesiune negativă la bursă. Acțiunile din sectorul energetic preiau ștafeta lichidității CITEȘTE ȘI Sesiune negativă la bursă. Acțiunile din sectorul energetic preiau ștafeta lichidității

Banca Turciei a păstrat dobânda de referință la 10,25%, în timp ce analiștii estimau majorarea ratei cu cel puțin 175 puncte de bază.

Deprecierea lirei reflectă dezamăgirea investitorilor, spune Nigel Rendell, analist la Medley Global Advisors în Londra, care remarcă faptul că lira “a căzut ca piatra” după anunțul băncii centrale.

GRAFIC Lira turcească s-a prăbușit la minimul istoric față de dolar. “A căzut ca piatra!”

viewscnt
Afla mai multe despre
lira turceasca
dolar
minim istoric
banca centrala
dobanda cheie
decizie politica monetara