Microsoft anunță, lângă Scholz, investiții de peste 3 miliarde de euro în infrastructura germană de AI

Microsoft anunță, lângă Scholz, investiții de peste 3 miliarde de euro în infrastructura germană de AI
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 feb 2024
Microsoft va investi 3,2 miliarde de euro în următorii doi ani în infrastructura germană de inteligență artificială, gigantul tehnologic încercând să își consolideze puterea de calcul în Europa. Acordul a fost anunțat în cadrul unui eveniment cu cancelarul Olaf Scholz.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
"Companiile germane adaptează rapid tehnologiile legate de inteligența artificială. Ne extindem centrele de procesare a datelor în regiune", a declarat  președintele Microsoft, Brad Smith, citat de Bloomberg.
La doar o zi după ce a devansat Amazon, Nvidia depășește Alphabet ca valoare de piață și intră în Top 3 CITEȘTE ȘI La doar o zi după ce a devansat Amazon, Nvidia depășește Alphabet ca valoare de piață și intră în Top 3

Microsoft investește masiv în infrastructura cloud și în centrele de date, compania afirmându-se ca o putere în domeniul inteligenței artificiale prin parteneriatul său cu OpenAI. Optimismul față de strategia companiei a trimis capitalizarea de piață a acesteia peste 3.000 de miliarde de dolari, depășind Apple cea mai valoroasă companie din lume.

Investiția vine în contextul în care autoritățile europene de reglementare fac presiuni asupra companiilor de cloud computing să stocheze datele în interiorul UE din cauza preocupărilor legate de confidențialitate și securitate. În ceea ce privește construcția de centre de date, Europa are în pregătire proiecte în valoare totală de 82 de miliarde de dolari, pe locul al doilea după SUA, potrivit cifrelor Global Data.
 
Microsoft este al doilea cel mai mare furnizor de cloud, după Amazon. În ultimul trimestru, vânzările sale de servicii cloud Azure au crescut cu 30%.
Alphabet continuă concedierile și dă afară angajați ai laboratorului de inovare CITEȘTE ȘI Alphabet continuă concedierile și dă afară angajați ai laboratorului de inovare

"Această investiție are legătură și cu faptul că am decis să rămânem o țară deschisă. Se întâmplă multe în acest moment", a declarat Scholz, subliniind alte câteva proiecte germane planificate de companii străine de tehnologie. "

Coaliția de guvernare a lui Scholz încearcă să poziționeze Germania ca un important centru tehnologic și a convenit asupra unor subvenții de miliarde de euro pentru companii precum Taiwan Semiconductor Manufacturing, Intel și Infineon Technologies  pentru a promova producția de cipuri.
viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
germania
investitii ai
infrastructura ai