Prețurile la cacao s-au dublat de la începutul anului

Prețurile la cacao s-au dublat de la începutul anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2024

Cotațiile futures la cacao s-au dublat în mai puțin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori și îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie primă, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai tranzacționat contract la cacao la Bursa de la New York a urcat până la 8.394 de dolari tona, cel mai ridicat nivel atins vreodată. Arborii de cacao din vestul Africii, cea mai importantă regiune pentru culturile de cacao, au fost afectați de boli și o serie de fenomene meteo extreme, ceea ce ar putea crea al treilea an de deficit de aprovizionare la nivel mondial. Fabricile de procesare suferă deja de pe urma opririi activității iar noile norme de mediu care planează asupra importatorilor europeni creează noi obstacole în aprovizionarea cu boabe de cacao, scrie Agerpres.

Val de concedieri la cel mai mare producător mondial de panouri fotovoltaice, din cauza supracapacităților CITEȘTE ȘI Val de concedieri la cel mai mare producător mondial de panouri fotovoltaice, din cauza supracapacităților

Tendința de creștere a cotațiilor la cacao accelerează tocmai înainte de Paște, o importantă sărbătoare pentru consumul de ciocolată în țări precum SUA. Deși producătorii de ciocolată cumpără boabele cu câteva luni în avans, scumpirile de la bursă încep să se resimtă și unele tablete de ciocolată devin mai scumpe, mai mici sau sunt umplute cu alte arome pentru a atenua impactul.

"Sunt foarte mulți jucători care au anunțat deja majorări de prețuri. Suntem și noi parte a acestui grup", a declarat recent Martin Hug, director financiar la producătorul elvețian de ciocolată Lindt & Spruengli AG. "Este foarte dificil de prezis în acest moment ce se va întâmpla cu piața de cacao. Dar cred că am controlat-o pe cât de bine am putut", a adăugat Martin Hug. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cacao
pret