Primele date privind inflația din zona euro țin BCE în alertă

Primele date privind inflația din zona euro țin BCE în alertă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 aug 2023
Inflația a încetinit sub așteptări în Germania și a accelerat în Spania, oferind oficialilor Băncii Centrale Europene (BCE) noi motive de îngrijorare înainte ca aceștia să decidă dacă vor majora din nou ratele de dobândă.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Prețurile de consum în Germania, cea mai mare economie din regiune, au crescut cu 6,4% în august, comparativ cu aceeași lună din 2022, depășind estimarea mediană de 6,3% dintr-un sondaj Bloomberg.
Ceferiștii declanșează o grevă de avertisment CITEȘTE ȘI Ceferiștii declanșează o grevă de avertisment

Deși inflația în Spania a fost mult mai mică, de 2,4%, evoluția a marcat a doua lună de accelerare, iar inflația CORE s-a menținut ridicată.

Orice dovadă a persistenței creșterii prețurilor de consum ar putea să convingă BCE să majoreze costurile de împrumut. Oficialii analizează dacă presiunile prețurilor de bază sunt prea puternice pentru a risca o pauză sau dacă economia mai lentă poate frâna inflația fără o înăsprire suplimentară.

Inflația în zona euro, care va fi publicată joi, s-a situat probabil la peste 5% în ultima lună, cu mult peste nivelul de 2% vizat de BCE. În iulie, inflația din zona euro a fost de 5,3%.
viewscnt
Afla mai multe despre
bce
dobanda
dobanzi
inflatie
germania
spania
preturi