Randamentele la titlurile de stat globale, la maximul ultimilor 15 ani

Randamentele la titlurile de stat globale, la maximul ultimilor 15 ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 aug 2023
Randamentele obligațiunilor guvernamentale la nivel mondial și-au continuat ascensiunea, titlurile de împrumut pe 30 de ani din SUA atingând cel mai ridicat nivel din 2011, iar alte valori de referință revenind la nivelurile din 2008, în condițiile în care datele economice pun sub semnul întrebării ideea că ratele băncilor centrale au atins un punct maxim, scrie Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
La începutul ședinței de tranzacționare de joi din SUA, randamentul titlurilor de Trezorerie pe 30 de ani a crescut cu până la șapte puncte de bază, ajungând la 4,42%, depășind ușor maximul atins anul trecut. Randamentul pentru titlurile echivalente din Marea Britanie a urcat la un maxim al ultimilor 15 ani, în timp ce echivalentul său german s-a apropiat de cel mai ridicat nivel din 2011.
CONFIRMARE Liderul Europei în credit management și recuperare de datorii pleacă din România. Tranzacție pentru un portofoliu de peste 1 miliard de euro, în analiza Concurenței CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Liderul Europei în credit management și recuperare de datorii pleacă din România. Tranzacție pentru un portofoliu de peste 1 miliard de euro, în analiza Concurenței

Economia americană sfidează așteptările conform cărora o majorare cu peste cinci puncte procentuale a ratelor de dobanda de către Rezerva Federală ar provoca o recesiune. La ultima ședință de politică monetară, oficialii s-au arătat încă îngrijorați de faptul că inflația nu va scădea suficient, ceea ce va necesita noi creșteri ale dobânzilor, se arată în minuta ședinței publicată miercuri.

"Credem că există probabilitatea de a vedea o majorare suplimentară a dobânzii Fed mai târziu în acest an, pentru a se asigura că există o poliță de asigurare că inflația rămâne sub control", a declarat Jerome Schneider, șeful departamentului de gestionare a portofoliilor pe termen scurt  la Pacific Investment Management, citat de Bloomberg.
viewscnt
Afla mai multe despre
dobanzi
titluri e stat
obligatiuni