Samsung Electronics vrea să crească prețurile semiconductorilor pe care îi produce cu până la 20%

Samsung Electronics vrea să crească prețurile semiconductorilor pe care îi produce cu până la 20%

Sursa foto: Albert Lozano | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2022

Pe o piață în stres a cipurilor, Samsung ar urma să mute la nivelul prețurilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Samsung Electronics discută cu clienții creșterea prețurilor pentru semiconductorii pe care îi produce pe bază de contract, cu până la 20%, în acest an, potrivit unui articol publicat de Bloomberg, preluat de Reuters, și citat de News.ro. Măsura, care ar urma să fie aplicată din a doua jumătate a acestui an, face parte dintr-un efort la nivel de industrie de a crește prețurile pentru a acoperi costurile în creștere ale materialelor și logisticii, a scris Bloomberg, citând oameni familiarizați cu problema.

Prețurile cipurilor fabricate pe bază de contract ar putea crește cu aproximativ 15% până la 20%, în funcție de nivelul de sofisticare, potrivt Bloomberg, adăugând că Samsung a încheiat negocierile cu unii clienți în timp ce cu alții se află încă în discuții. Samsung Electronics a refuzat să comenteze.

VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani! CITEȘTE ȘI VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani!

Compania este al doilea cel mai mare producător de cipuri din lume, după Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC”. TSMC a prognozat o creștere de până la 37% a vânzărilor de semiconductori în trimestrul curent, spunând că se așteaptă ca oferta să rămână foarte strânsă în acest an, pe fondul unei crize globale de semiconductori care a permis producătorilor să perceapă prețuri premium.

Samsung a declarat într-o conferință telefonică privind veniturile, organizată la sfârșitul lunii aprilie, că cererea clienților majori pentru fabricarea de cipuri pe bază de contract a fost mai mare decât capacitatea sa disponibilă și că se așteaptă ca deficitul de aprovizionare să continue.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
semiconductori