UBS pregătește noi tăieri de posturi după preluarea Credit Suisse

UBS pregătește noi tăieri de posturi după preluarea Credit Suisse
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2024

Gigantul bancar elvețian UBS plănuiește o nouă rundă de reduceri de locuri de muncă după preluarea Credit Suisse, care este de așteptat să afecteze peste 100 de poziții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Disponibilizările sunt programate să aibă loc în săptămânile următoare, reducerile de locuri de muncă fiind așteptate în unitățile de gestionare a averii și piețe, conform Bloomberg.

UBS a preluat fostul grup bancar rival Credit Suisse în iunie anul trecut.

Record de producție la Ford Otosan. Cele două fabrici auto din România au o nouă creștere în acest an CITEȘTE ȘI Record de producție la Ford Otosan. Cele două fabrici auto din România au o nouă creștere în acest an

De la salvarea Credit Suisse, UBS s-a confruntat cu critici pentru un bilanț de peste 1.600 miliarde de dolari, care este aproape de două ori mai mare decât economia elvețiană și a determinat țara să revizuiască reglementarea băncilor importante din punct de vedere sistemic.

După preluare, UBS s-a angajat într-un plan de reducere a costurilor de peste 10 miliarde de dolari, care a dus deja la reducerea a peste 3.000 de locuri de muncă în Elveția. Mai târziu în cursul anului, a redus, de asemenea, unitatea de cercetare a valorilor mobiliare a Credit Suisse cu aproximativ 70% din personalul din Hong Kong.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
fuziuni
achizitii