Trump le-a cerut oficialilor administrației să îi ofere ginerelui său Jared Kushner acces la informații clasificate

Trump le-a cerut oficialilor administrației să îi ofere ginerelui său Jared Kushner acces la informații clasificate
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2019

Președintele american Donald Trump i-a cerut lui John Kelly, șeful staff-ului său de la acea vreme, să îi ofere lui Jared Kuhsner, ginerele său, acces la informații clasificate, conform New York Times.

Oficialii administrației au fost îngrijorați de acest lucru, ceea ce l-a determinat pe John Kelly să redacteze un memoriu intern în care a detaliat cum i s-a cerut să îi ofere accesul lui Kushner, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Donald McGahn, consilier la Casa Albă la acea vreme, a redactat de asemenea un memoriu intern în care își exprima îngrijorările despre Kushner și recomanda să nu se ia această decizie.

REACȚIE - BNR, despre repatrierea rezervei de aur: Orice modificare a statutului BNR are nevoie de avizul BCE. BNR cheltuie 300.000 de lei, nu de euro, cu aurul de la Londra! CITEȘTE ȘI REACȚIE - BNR, despre repatrierea rezervei de aur: Orice modificare a statutului BNR are nevoie de avizul BCE. BNR cheltuie 300.000 de lei, nu de euro, cu aurul de la Londra!

New York Times susține că memoriul contrazice un comunicat al lui Trump trimis ziarului în ianuarie în care președintele precizează că nu a avut niciun rol în obținerea accesului de către Kushner. Într-un interviu acordat ABC News, Ivanka Trump, soția lui Kushner, a afirmat: „Președintele nu s-a implicat în obținerea accesului pentru mine sau pentru soțul meu”.

Deși nu se știe exact ce obstacole a avut de întâmpinat Kushner în procesul său de a fi aprobat pentru obținerea accesului, oficialii s-au arătat îngrijorați de legăturile sale cu compania imobiliară a familiei sale și cu investitorii străini.

Kushner a fost nevoit să își modifice în repetate rânduri documentele în care dezvăluia contactele sale cu persoane din afara țării deoarece el a omis peste 100 de persoane.

Printre aceștia se află și o întâlnire cu Sergey Kislyak în 2016, ambasadorul Rusiei în SUA la acea vreme precum și întâlnirea de la Trump Tower din același an cu un avocat rus. Întâlnirea de la  Trump Tower a fost aranjată de fiul lui Trump, care aflase de eforturile guvernului rus de a contribui la câștigarea alegerilor de către Trump, rușii oferind informații compromițătoare despre Hillary Clinton.

Sarah Sanders, secretarul de presă al Casei Albe, a afirmat în legătură cu acest caz: „Nu comentăm în ceea ce privește accesul la informații clasificate”.

Peter Mirijanian, un purtător de cuvânt al avocatului lui Kuhsner, Abbe Lowell, a afirmat într-un email că oficialii de securitate și Casa Albă au susținut că procesul lui Kushner de a obține accesul „a avut loc fără nicio presiune din partea nimănui”.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
jared kuhsner
casa alba