Silviana Petre-Badea este noul director general al Cramei SERVE, situată în regiunea viticolă Dealu Mare, din județul Prahova.
Pescuitul recreativ fără permisul corespounzător va fi sancționat cu amendă de la 1.000 lei la 1.500 lei, sume care vor fi aplicate și pentru pescuitul recreativ cu mai mult de 3 undițe și/sau 4 lansete cu câte două cârlige pe fiecare, conform unui proiect de lege adoptat de Parlament, prin votul final al deputaților. Proiectul, care mai trebuie promulgat de șeful statului pentru a intra în vigoare, include și noi pedepese cu închisoarea pentru pescuit ilegal șl noi reglementări pentru pescuitul comercial.
Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au verificat peste 1.000 de operatori economici care vând fructe și legume, iar 360 de tone au fost retrase temporar de la comercializare. Echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care produse cu mucegai și depozitate în spații pline de praf, cu insecte.
Angst, unul dintre principalii jucători din industria cărnii, pe piață de 31 de ani și având peste 170 de angajați, a intrat în insolvență.
Un antreprenor vinicol din provincia Udine, din nord estul Italiei, a murit și și-a lăsat compania angajaților săi, relatează La Reppublica.
Brutarii francezi au copt cea mai lungă baghetă din lume, de 140,53 metri, recuperând astfel recordul pentru una dintre cele mai cunoscute embleme ale națiunii, deținut de Italia timp de cinci ani, relatează Reuters.
Un sortiment de brânză românească, făcută după o rețetă moștenită din cele mai vechi timpuri de localnicii de pe Valea Gurghiului, din județul Mure,. a trecut oceanul și se vinde pe bani grei în Statele Unite.
Potrivit unui raport Eurostat, România este unul dintre țările cu cel mai mare număr de găini ouătoare din Uniunea Europeană
Gripa aviară a trecut la vaci și se răspândește rapid în turmele din Statele Unite, iar oamenii de știință sunt îngrijorați. Una din cinci mostre de lapte de la vânzarea cu amănuntul din Statele Unite a fost testată pozitiv pentru fragmente virale.
Tot mai mulți bucătari londonezi de la restaurentele de elită sunt adepții ingredientelor locale, iar unii au dus pasiunea atât de departe încât își cultivă propriile ciuperci sau legume chiar în interiorul localului, scrie The Times.