Co-fondatorii fondului de hedging pentru criptomonede Three Arrows Capital sunt de negăsit, în timp ce investitorii vor să își recupereze banii

Co-fondatorii fondului de hedging pentru criptomonede Three Arrows Capital sunt de negăsit, în timp ce investitorii vor să își recupereze banii
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2022

Co-fondatorii fondului de hedging pentru criptomonede Three Arrows Capital sunt de negăsit, în timp ce investitorii vor să își recupereze banii, potrivit documentelor depuse recent în instanță la New York, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Avocații care îi reprezintă pe creditori spun că locația fizică a lui Zhu Su și Kyle Davies, care au lansat Three Arrows în 2012, ”este în prezent necunoscută”, înaintea unei audieri care era programată marți pentru a discuta următorii pași în procesul de lichidare, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT LIVE Virgil Chiriac, fondator Ufubo: Vrem să atragem o investiție de 500.000 de euro pentru a ne înființa birouri în SUA și Marea Britanie CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Virgil Chiriac, fondator Ufubo: Vrem să atragem o investiție de 500.000 de euro pentru a ne înființa birouri în SUA și Marea Britanie

Documentele, depuse susțin, de asemenea, că fondatorii nu au început încă să coopereze cu procesul de lichidare ”în nicio manieră semnificativă”.

Luni, avocații au cerut instanței să păstreze anonimatul identității creditorilor.

Zhu și Davies nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Three Arrows, cunoscut și sub numele de 3AC, a gestionat active de aproximativ 10 miliarde de dolari chiar recent, în martie.

La 1 iulie, firma a solicitat protecția împotriva falimentului față de creditorii americani din Districtul de Sud din New York, după ce o scădere a criptomonedelor și prăbușirea proiectului stablecoin terraUSD (UST) i-au șters activele.

Înainte de declararea falimentului, o instanță din Insulele Virgine Britanice a ordonat lichidarea fondului asediat pentru a-și plăti datoriile.

Acum, 3AC se află în instanța de faliment, înfruntând creditori furioși care își doresc banii înapoi.

Firma globală de consultanță Teneo a fost angajată pentru a ajuta la gestionarea lichidării, începând cu încercarea de a determina ce a mai rămas.

Potrivit documentelor de vineri, Zhu și Davies, ambii foști traderi pentru Credit Suisse, au participat săptămâna trecută la o discuție introductivă pe Zoom, pentru a vorbi despre pașii de bază pentru a-și păstra activele.

Niciunul dintre fondatori nu și-a pornit aplicația și ambii au rămas muți pe toată durata, dialogul fiind condus prin consiliere. Avocații lor au spus la acea vreme că ”au intenționat să coopereze”.

În timpul întâlnirii, reprezentanții care au ajutat la facilitarea lichidării au solicitat acces imediat la birourile 3AC și la informații legate de conturile lor bancare și portofelele digitale. De vineri, acel acces nu a fost acordat, se arată în dosar.

Când lichidatorii fondului au ajuns anterior la biroul 3AC din Singapore, la sfârșitul lunii iunie, în încercarea de a se întâlni cu fondatorii, ”birourile păreau vacante, cu excepția unui număr de ecrane de computer inactive”.

Dosarul notează că, în timp ce ușa biroului era încuiată, reprezentanții puteau vedea corespondența nedeschisă adresată lui Three Arrows, care ”părea să fi fost împinsă sub ușă sau sprijinită de ușă”.

Vecinii din birourile din jur au spus că au văzut ultima oară oameni în biroul 3AC la începutul lunii iunie.

Între timp, creditorii încearcă să stabilească ce active rămân.

Vicepreședinte Dacia răspunde Profit.ro: Care sunt termenele de livrare, ajunse ca la mașinile de lux. Logan nu mai este un stâlp al vânzărilor, dar rămâne de bază în România și în Maroc. Când va fi lansat Sandero hibrid CITEȘTE ȘI Vicepreședinte Dacia răspunde Profit.ro: Care sunt termenele de livrare, ajunse ca la mașinile de lux. Logan nu mai este un stâlp al vânzărilor, dar rămâne de bază în România și în Maroc. Când va fi lansat Sandero hibrid

Russell Crumpler de la Teneo, care a fost însărcinat să ajute la facilitarea procesului de faliment, a declarat într-o declarație sub jurământ că există ”un risc real” ca activele 3AC să dispară ”în lipsa autorității imediate de a urmări descoperirea”.

”Acest risc este sporit deoarece o parte substanțială din activele debitorului sunt formate din numerar și active digitale, cum ar fi criptomonede și jetoane nefungibile, care sunt ușor transferabile”, a spus Crumpler în declarația sa.

Există motive pentru o astfel de îngrijorare. Unul dintre NFT-urile 3AC a fost transferat într-un alt portofel cripto, potrivit unui binecunoscut colector și investitor NFT.

În dosarul de vineri, creditorii au cerut instanței să suspende dreptul 3AC de a transfera sau dispune de orice bun.

Avocații cer, de asemenea, ca instanța să citeze fondatorii sau alte entități care ar putea avea informații despre activele 3AC. Acestea ar putea include bănci, platforme pentru criptomonede și alte părți.

Insolvența 3AC a avut deja un impact major asupra pieței cripto mai largi, deoarece atât de multe instituții aveau bani implicați cu această firmă.

Firma de brokeraj  pentru active digitale Voyager Digital a solicitat protecția în caz de faliment, după ce 3AC nu a putut să îi returneze cei aproximativ 670 de milioane de dolari, pe care îi împrumutase de la companie.

Firmele de creditare în criptomonede Genesis și BlockFi din SUA, platforma pentru derivate cripto BitMEX și platforma de tranzacționare de criptomonede FTX sunt, de asemenea, afectate de pierderi.

viewscnt
Afla mai multe despre
three arrows capital
criptomonede