EXCLUSIV FOTO Chef Joseph Hadad, proprietarul restaurantelor Caju și Mace, intră pe segmentul producției de ready-meals cu o fabrică proprie

EXCLUSIV FOTO Chef Joseph Hadad, proprietarul restaurantelor Caju și Mace, intră pe segmentul producției de ready-meals cu o fabrică proprie
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 7 iul 2022

Chef bucătarul Joseph Hadad, care deține restaurantele Caju și Mace din zona Ateneului Român, va deschide în toamna acestui an o fabrică în comuna Afumați, județul Ilfov, unde va produce rețete de ready-meal (n.red. produse pregătite, gata de a fi mâncate fie direct, fie în urma încălzirii), din segmentul salatelor, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investiția în fabrică se ridică la 2 milioane de euro și a fost deja demarată.

EXCLUSIV FOTO Chef Joseph Hadad, proprietarul restaurantelor Caju și Mace, intră pe segmentul producției de ready-meals cu o fabrică proprie

„Investiția am realizat-o împreună cu un om de afaceri de origine israeliană, stabilit în România de 30 de ani. Facem probe acum, iar în două luni estimăm că vom începe deja comercializarea salatelor pe piață sub brandul meu, by Joseph Hadad. Vom ajunge să producem aproape 50 de tipuri de salate vegane. La început însă vor fi doar 10 rețete, apoi tot mai multe”, a declarat Joseph Hadad, pentru Profit.ro.

EXCLUSIV FOTO Mugur Mihăescu \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Mugur Mihăescu "Garcea" a lansat un lanț de pizzerii online și cheamă angajați din Bangladesh, după ce a apelat la Nepal: Zero forță de muncă în România. Găsești, dar vai steaua ei de forță de muncă!

Produsele vor fi comercializate în cadrul unui mare retailer prezent pe piața locală.

„În doi ani vrem să trimitem și în afara României, în țări precum Franța, Belgia, Ungaria, Bulgaria”, a afirmat acesta.

Fabrica are o suprafață de 1.800 de metri pătrați și o capacitate de producție de 400 de kg de salată pe 10 minute. Printre rețetele care vor fi preparate se numără salata beof, humus, linte, ardei copți și vinete.

EXCLUSIV Hotelul Orizont, punct de referință în Predeal, intră în operarea The Makers, în care fondatorii City Grill și Eurolines sunt acționari CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hotelul Orizont, punct de referință în Predeal, intră în operarea The Makers, în care fondatorii City Grill și Eurolines sunt acționari

Joseph Hadad este deja prezent cu mai multe sortimente de salate în cadrul Mega Image, parte din grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, însă acestea sunt preparate de retailer. 

Chef bucătarul deține în momentul de față două restaurante în București, Caju și Mace, inaugurate în 2016, respectiv 2020.

Hadad vrea să extindă restaurantul Caju și să deschidă o nouă locație de fine dining în București, Cluj sau Sibiu.

EXCLUSIV FOTO Chef Joseph Hadad, proprietarul restaurantelor Caju și Mace, intră pe segmentul producției de ready-meals cu o fabrică proprie

Investiția în extinderea Caju by Joseph Hadad se ridică la circa 250.000 de euro, iar, la finalizare, restaurantul va putea găzdui 85 de vizitatori, de la 45, cât are capacitate în acest moment.

Joseph by Joseph Hadad, primul restaurant al omului de afaceri, inaugurat în 2013, s-a închis definitiv în urmă cu doi ani, pe fondul pandemiei. Hadad a anunțat că nu are planuri de a-l redeschide.

În ceea ce privește Mace by Joseph Hadad, ultimul restaurant deschis de către Hadad, acesta a necesitat o investiție totală de 500.000 de euro.

EXCLUSIV FOTO Chef Joseph Hadad, proprietarul restaurantelor Caju și Mace, intră pe segmentul producției de ready-meals cu o fabrică proprie

Chef Joseph Hadad s-a născut pe 7 decembrie 1959 în Ierusalim și a lucrat ca Chef Garde-Manger la Jordan River Hotel, un hotel de 450 camere din Tiberias, pentru ca în 1989 să fie promovat ca Executive Chef la faimosul King David Hotel din Ierusalim.

În decursul timpului, după cum spune pe site-ul propriu, Hadad a mai lucrat în diverse locații faimoase din întreaga lume: Kempinski Hotel în Germania, Ritz-Carlton Hotel în Boston, Savoy Hotelîn Londra, Restaurantele Michelin în Paris și multe altele. Joseph a creat show-uri culinare pentru celebrități mondiale precum Bill Clinton, Francois Mitterrand sau Margaret Thatcher, pentru Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei și Prințul de Lichtenstein.

EXCLUSIV FOTO Chef Joseph Hadad, proprietarul restaurantelor Caju și Mace, intră pe segmentul producției de ready-meals cu o fabrică proprie

Printre oaspeții restaurantelor în care a gătit Hadad se numără Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra, Michael Jackson.

În anul 1997, Joseph Hadad a ajuns în Romania, ca Executive-Chef la Restaurantul Casa Vernescu din București, iar în 2013 a deschis în Capitală un restaurant care îi poartă numele.

viewscnt
Afla mai multe despre
fabrica joseph hadad
ready meals joseph hadad
caju by joseph hadad
mace by joseph hadad