Apple recurge la un truc pentru a face iPhone-urile să pară că se mișcă mai bine

Apple recurge la un truc pentru a face iPhone-urile să pară că se mișcă mai bine
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 mar 2017

Odată cu noua versiune de iOS lansată luni, Apple a introdus mici modificări aproape insesizabile, care creează impresia că device-urile sale se mișcă mai bine.

iOS 10.3 este, cel mai probabil, unul din ultimele mari update-uri pentru versiunea 10 a sistemului de operare care stă la baza iPhone-urilor și iPad-urilor, iar Apple a făcut un efort considerabil pentru a repara o mulțime de bug-uri și a optimiza viteza de operare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Una din modificările care nu s-a regăsit pe lista oficială publicată de Apple vizează animațiile pe care iOS le folosește și care sunt, în mod special, vizibile la deschiderea, închiderea și schimbarea aplicațiilor.

Facebook lansează Stories, un nou feed în care conținutul este disponibil numai o zi CITEȘTE ȘI Facebook lansează Stories, un nou feed în care conținutul este disponibil numai o zi

Conform lui Ranaud Lienhart, unul dintre inginerii Apple care a făcut parte din echipa ce a lucrat la iOS 10.3, noul update a optimizat și a scurtat animațiile sistemului de operare, astfel încât operațiunile însoțite de aceste animații să pară ceva mai rapide.

În urma acestor modificări, pe care inginerul Apple le-a făcut publice pe Twitter, utilizatorii vor observa cum aplicațiile par să se deschidă și să se închidă mai repede. Nu este o minune realizată de Apple, ci efectul logic obținut prin renunțarea la unele efecte care nu făceau decât să îngreuneze operațiunile de bază.

iOS 10.3 ar trebui să aducă și un mic spor real de viteză prin trecerea la un nou sistem de fișiere, numit Apple File System. Datorită latențelor reduse ale acestuia, aplicațiile care accesează și creează fișiere (precum cele de prelucrare video, de exemplu) ar trebui să fie mai rapide.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios