Suciu Popa câștigă definitiv un litigiu inițiat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri

Suciu Popa câștigă definitiv un litigiu inițiat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2021

Suciu Popa câștigă definitiv un litigiu inițiat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care s-a solicitat atragerea răspunderii patrimoniale a mai multor persoane care au deținut calitatea de șefi de serviciu sau department în cadrul Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului (D.P.A.P.S.) pentru recuperarea unui pretins prejudiciu în valoare de peste 1 mil. EUR constatat printr-o decizie a Curții de Conturi. Acțiunea a fost respinsă definitiv de către instanța de judecată că neîntemeiată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Soluția pronunțată este relevanță în contextul în care există o practică de formulare a unor astfel de cereri de către instituțiile publice, în unele situații fără verificarea în concret a îndeplinirii condițiilor privind atragerea răspunderii patrimoniale, bazat strict pe rapoarte întocmite de Curtea de Conturi.

Romanian Legal Awards. Joi, 3 iunie, cel mai important eveniment din Avocatura românească, la Snagov Club CITEȘTE ȘI Romanian Legal Awards. Joi, 3 iunie, cel mai important eveniment din Avocatura românească, la Snagov Club

Soluția instanței de judecată se alătură astfel unei serii de alte litigii similare câștigate în mod definitiv de Suciu Popa – contribuind la consolidarea practicii în această materie – și vine să confirme faptul că decizia unei autorități administrative, fără atribuții jursidictionale,  prin care se constată anumite nereguli în administrarea instituțiilor publice nu poate constitui un temei suficient pentru atragerea răspunderii persoanelor fizice ce ocupă funcții de conducere în cadrul acestor instituții.

Echipa Suciu Popa care a gestionat cu succes acest dosar a fost condusă de Daciana Popa, partener cu o experiență de avocat litigant de peste 17 ani și coordonator al practicii de litigii al firmei.

Suciu Popa este o firma de avocați de top, care oferă servicii juridice complete, cu performanțe notabile în toate ariile dreptului afacerilor,  incluzând litigii și arbitraje, dreptul muncii, drept administrativ și contencios, dezvoltarea de proiecte, drept corporative, fuziuni și achiziții, energie și resurse naturale, fiind clasată în mod constant de toate directoarele locale și internaționale în topul furnizorilor de servicii juridice. Fiind angajată pe deplin să facă diferența pe piața avocatiala din România, Suciu Popa se bazează pe experiența și reputația solidă a avocaților și a partenerilor săi, construite pe parcursul a peste 20 de ani de asistență a clienților multinaționali, investitorilor strategici și fondurilor de investiții, autorităților publice și instituțiilor financiare internaționale, în unele dintre cele mai complexe tranzacții transfrontaliere, proiecte de investiții și litigii.

Un material Legal Marketing

viewscnt
Afla mai multe despre
suciu popa