EXCLUSIV Ajutorul de stat pentru TAROM, avizat de Comisia Europeană - surse

EXCLUSIV Ajutorul de stat pentru TAROM, avizat de Comisia Europeană - surse
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 26 apr 2024

Ajutorul de stat pentru TAROM a fost deja avizat de Comisia Europeană, au declarat pentru Profit.ro surse guvernamentale, potrivit cărora înalți oficiali de la Bruxelles au confirmat demnitarilor români aprobarea ajutorului. Un anunț oficial în acest sens era așteptat de autorități până la finalul acestei luni și ar putea veni în următoarea perioadă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Eu știu că în câteva zile, probabil, va fi aprobat ajutorul de la Comisia Europeană”, a declarat vineri și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, întrebat despre posibilitatea vânzării unor acțiuni la compania aeriană de stat.

Este vorba de un ajutor de stat de circa 80 milioane de euro, care preupune continuarea restructurării companiei.  

Vechimea în muncă, recunoscută pentru contractele de mandat, preconizate cu un nou statut în Codul muncii CITEȘTE ȘI Vechimea în muncă, recunoscută pentru contractele de mandat, preconizate cu un nou statut în Codul muncii

Anterior și comisarul pentru Transporturi, Adina Vălean, se arăta sigură de aprobarea ajutorului. 

”Planurile s-au tot schimbat la TAROM. Acum, în cele din urmă, pare a fi un proiect solid care nu ar mai suferi, să spunem, pași înapoi, dintr-un motiv sau altul, ceea ce înseamnă că în această primăvară sperăm să existe o aprobare a ajutorului de stat. Din nou, ajutorul de stat fiind dat de România. Aici vorbim de banii României, nu ai Comisiei Europene, dar conform legilor competiției la nivel european, aceste ajutoare de stat, tocmai pentru că suntem într-o piață comună, trebuie aprobate de către Comisie”, afirmat în februarie Adina Vălean.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
tarom
ajutor
avizare
aprobare
80 milin