Administrația Biden a cerut unei curți federale de apel să ridice imediat un ordin care blochează obligativitatea vacinării pentru Covid-19 a angajaților firmelor private

Administrația Biden a cerut unei curți federale de apel să ridice imediat un ordin care blochează obligativitatea vacinării pentru Covid-19 a angajaților firmelor private
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2021

Administrația Biden a cerut unei curți federale de apel să ridice imediat un ordin care blochează obligativitatea vacinării pentru Covid-19 a angajaților companiilor private și a cerinței de testare a acestora, avertizând că întârzierea implementării acestei politici va costa vieți și va duce la creșterea numărului de spitalizări, transmite Reuters.

Departamentul de Justiție a spus Curții de Apel din SUA pentru al șaselea circuit că ”pericolul pentru lucrători este continuu și copleșitor”, pe măsură ce birourile se redeschid și varianta delta foarte transmisibilă se extinde, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed
INFOGRAFICE Piața de electricitate spulberă record după record în România: preț mediu zilnic de 1.400 lei/MWh, preț orar de 1.905 lei/MWh CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Piața de electricitate spulberă record după record în România: preț mediu zilnic de 1.400 lei/MWh, preț orar de 1.905 lei/MWh

”Mai simplu spus, amânarea obligativității va costa probabil multe vieți pe zi, pe lângă un număr mare de spitalizări, alte efecte grave asupra sănătății și cheltuieli uriașe. Aceasta este o confluență de prejudicii de cel mai înalt nivel”, a argumentat Departamentul de Justiție în moțiunea sa.

Administrația Biden a cerut instanței să permită cel puțin ca cerințele de purtare a măștii și de testare pentru lucrătorii nevaccinați să rămână în vigoare, în timpul desfășurării litigiului.

”Deși vaccinarea este cel mai eficient mijloc de a atenua pericolul grav al Covid-19 la locul de muncă, purtarea măștii și testarea angajaților nevaccinați este o alternativă rezonabil de eficientă”, a declarat administrația instanței.

SUA raportează în medie aproximativ 95.000 de noi infecții zilnic, o creștere de 14% față de săptămâna anterioară, potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins. Peste 1.100 de oameni mor pe zi din cauza virusului în SUA, în medie, potrivit Hopkins.

Aproximativ 50.000 de americani sunt în prezent spitalizați cu Covid-19, conform unei medii de șapte zile a datelor Departamentului de Sănătate și Servicii Umane până luni, în creștere cu 6% în ultima săptămână.

Administrația Biden a fost nevoită să oprească implementarea și aplicarea politicii sale de vaccinare și testare ca răspuns la un ordin al Curții de Apel din SUA pentru al cincilea circuit, una dintre cele mai conservatoare curți de apel din țară.

Judecătorul Kurt D. Engelhardt, într-o opinie pentru un complet de trei judecători, a spus că politica este ”defectuoasă” și ”uimitor de extinsă”, ridicând ”preocupări constituționale serioase”.

Peste două duzini de procese au fost intentate împotriva politicii lui Biden. Procurorii generali republicani, companiile private și grupurile industriale, cum ar fi Federația Națională de Retail, Asociațiile Americane de Camioane și Federația Națională a Afacerilor Independente doresc ca cerințele să fie anulate.

Sindicatele au dat în judecată cerând instanțelor să extindă cerințele pentru a acoperi întreprinderile mai mici și pentru a proteja mai mulți lucrători. Acele procese au fost transferate în al șaselea circuit săptămâna trecută, după ce administrația Biden a cerut unui grup de litigii multidistrict să consolideze cazurile într-o singură instanță prin selecție aleatorie.

Administrația Biden cere acum ca Curtea de Apel din al șaselea circuit, cu sediul în Ohio, să pună capăt pauzei ordonate de curte din al cincilea circuit din Louisiana.

Departamentul de Justiție, în moțiunea sa de marți, a respins preocupările constituționale ale curții din al cincilea circuit ca fiind ”nejustificate”, argumentând că solicitarea ca întreprinderile să protejeze angajații de pericole la locul de muncă nu depășește autoritatea guvernului federal în temeiul clauzei Constituției privind comerțul.

Administrația Biden a spus, de asemenea, că Administrația pentru Securitate și Sănătate în Muncă, care a dezvoltat regulile în baza prerogativelor de urgență, a acționat bine în limitele autorității sale, în conformitate cu statutul stabilit de Congres.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
vaccin
covid-19