Administrația Trump a contactat China pentru o nouă rundă de discuții comerciale

Administrația Trump a contactat China pentru o nouă rundă de discuții comerciale
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2018

Administrația Trump a contactat China pentru o nouă rundă de discuții comerciale, în condițiile în care se pregătește să activeze noi tarife punitive, pentru bunuri chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari, au declarat miercuri două persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Oficiali americani de rang înalt, conduși de secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a trimis recent o invitație omologilor lor chinezi, inclusiv vicepremierului Liu He, pentru organizarea unei noi întâlniri bilateriale comerciale, scrie News.ro.

Momentul și locul unde ar urma să aibă loc întâlnirea este neclar, au spus sursele.

Pe 22-23 august, au avut loc întâlniri între oficiali americani și chinezi de rang mediu, fără să aibă loc acorduri.

Asociația Internet Service Providerilor reclamă: Rețeaua Netcity distorsionează piața comunicațiilor din Capitală și falimentează operatorii de cartier CITEȘTE ȘI Asociația Internet Service Providerilor reclamă: Rețeaua Netcity distorsionează piața comunicațiilor din Capitală și falimentează operatorii de cartier

Un purtător de cuvânt al Trezoreriei americane nu a răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii.

Informația referitoare la această invitație a fost făcută publică de către Wall Street Journal.

O întâlnire între membri ai guvernelor ar putea atenua îngrijorările legate de escaladarea războiului tarifelor, care riscă să se generalizeze la nivelul tuturor relațiilor comerciale dintre cele mai mari două economii ale lumii și să majoreze costurile suportate de companii și consumatoric.

Până în prezent, Statele Unite și China au aplicat reciproc tarife pentru bunuri în valoare de câte 50 de miliarde de dolari, în conflictul legat de solicitările SUA ca China să adopte schimbări semnificative în politicile economice, între care eliminarea obligativității de a forma companii mixte pentru a putea desfășura activități pe piața chineză și tranasferul de tehnologie, eliminarea programelor de subvenții industriale și protejarea mai eficientă a proprietății intelectuale americane.

Președintele Donald Trump a declarat săptămâna trecută că pe lângă pregătirea tarifelor pentru bunuri chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari, poate aplica rapid tarife pentru alte produse, în valoare de 267 de miliarde de dolari.

În acest timp,  organizațiile de afaceri americane își intensifică acțiunile împotriva tarifelor lui Trump, peste 60 de organizații lansând o coaliție pentru a presa administrația prezidențială să caute soluții alternative tarifelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
china