Anthony Fauci, principalul consilier medical al președintelui, se va retrage până la sfârșitul mandatului actual al lui Biden

Anthony Fauci, principalul consilier medical al președintelui, se va retrage până la sfârșitul mandatului actual al lui Biden
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2022

Medicul Anthony Fauci, care a condus răspunsul Statelor Unite la focarele de boli infecțioase încă din anii 1980 și consilier medical principal al președintelui Biden, se va retrage până la sfârșitul actualului mandat al președintelui Joe Biden, a declarat acesta în interviuri, relatează AFP.

În vârstă de 81 de ani, Fauci a declarat pentru Politico și CNN că se va retrage din funcția de director al Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) pentru a urma alte căi, undeva înainte de ianuarie 2025, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed
România se pregătește să aducă sute de muncitori din Bangladesh. Mulți au fost prinși trecând ilegal în Germania CITEȘTE ȘI România se pregătește să aducă sute de muncitori din Bangladesh. Mulți au fost prinși trecând ilegal în Germania

"Evident, nu poți continua la nesfârșit. Vreau să fac alte lucruri în cariera mea, chiar dacă sunt la o vârstă destul de înaintată", a declarat Fauci, care este și principalul consilier medical al lui Biden, pentru CNN.

El a declarat pentru Politico că nu intenționează să rămână în funcție suficient de mult timp pentru a vedea Covid-19 eradicat, deoarece boala nu va dispărea curând.

"Cred că vom trăi cu asta", a spus Fauci, care a fost numit director al NIAID al National Institutes of Health în 1984 și a lucrat sub șapte președinți.

Când Covid s-a răspândit pentru prima dată la nivel mondial din China el a devenit o sursă de încredere de informații sigure, liniștind publicul cu comportamentul său calm și profesoral în timpul aparițiilor frecvente în mass-media.

Dar opiniile sale sincere cu privire la eșecurile Americii de a face față virusului l-au adus pe Fauci în conflict cu fostul președinte Donald Trump. 

Fauci trăiește acum cu protecție de securitate după ce familia sa a primit amenințări cu moartea și hărțuire. 

Dar el a fost conciliant față de fostul său dușman Trump în interviul acordat de Politico.

"Am dezvoltat o relație interesantă", a spus italo-americanul.

"Doi tipi din New York, diferiți în opiniile și ideologia lor, dar totuși, doi tipi care au crescut în aceleași medii din acest oraș. Cred că suntem înrudiți unul cu celălalt din acest punct de vedere", a adăugat medicul.

În timpul anilor 1980, Fauci a devenit un paratrăsnet pentru criticile potrivit cărora guvernul nu făcea suficient de mult pentru a stăvili creșterea numărului de cazuri de HIV-SIDA - dar mai târziu a forjat o colaborare strânsă cu activiștii.

Printre realizările sale se numără punerea în aplicare a unui sistem accelerat care a extins accesul la medicamente antiretrovirale și colaborarea cu fostul președinte George H.W. Bush pentru a aloca mai multe resurse.

Sub președinția lui George W. Bush, Fauci a fost arhitectul Planului de urgență al președintelui pentru ajutorarea bolnavilor de SIDA (PEPFAR), creditat cu salvarea a milioane de vieți în Africa subsahariană.

În calitate de om de știință, el este creditat pentru dezvoltarea unor tratamente eficiente pentru boli inflamatorii care anterior erau fatale, precum și pentru contribuțiile sale la înțelegerea modului în care HIV distruge apărarea organismului.

În ciuda numeroaselor sale îndatoriri, el continuă să trateze pacienți la Centrul clinic al NIH din Bethesda, Maryland. 

viewscnt
Afla mai multe despre
anthony fauci
joe biden