Coreea de Nord este dispusă să reia negocierile cu SUA în domeniul nuclear

Coreea de Nord este dispusă să reia negocierile cu SUA în domeniul nuclear
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2019

Coreea de Nord a anunțat luni că este dispusă să reia la sfârșitul lui septembrie negocierile cu Statele Unite în domeniul nuclear, dar a avertizat că șansele unui acord ar putea dispărea dacă Washingtonul nu va avea o nouă abordare, transmite Reuters.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a convenit cu președintele american Donald Trump, la o întâlnire din 30 iunie, ca discuțiile la nivel de lucru să fie reluate, după ce acesta s-au blocat după summitul eșuat de la Hanoi, dar acest lucru nu s-a întâmplat încă, în pofida apelurilor repetate din partea Statelor Unite, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Într-o declarație transmisă de agenția de presă nord-coreeană KCNA, ministrul adjunct de Externe Choe Son Hui a afirmat că Pyongyang-ul vrea să aibă ”discuții cuprinzătoare” cu Statele Unite, la sfârșitul lunii septembrie, la o dată și un loc convenit de anbele părți.

Miliardarul \ CITEȘTE ȘI Miliardarul "vultur" Paul Singer, acționar la Fondul Proprietatea, cumpără o participație de 3 miliarde dolari la AT&T, care controlează indirect și Pro TV, și avansează un plan amplu de restructurare

Trump a fost întrebat despre această ofertă în timp ce vorbea cu reporterii la Casa Albă și a spus că discuțiile sunt întotdeauna un lucru bun. ”Vom vedea ce se va întâmpla, a spus Trump.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a spus: ”Nu avem de anunțat întâlniri deocamdată”.

Duminică, secretarul de Stat Mike Pompeo a spus că speră la o revenire la discuțiile cu Coreea de Nord pentru denuclearizare în următoarele zile sau săptămâni.

Choe a subliniat că Washington trebuie să prezinte o nouă abordare pentru că în caz contrar discuțiile ar putea eșua din nou.

În luna aprilie, Kim a stabilit ca termen limită sfârșitul anului pentru Statele Unite să dovedească flexibilitate în discuții, care au eșuat în februarie, din cauza solicitării Statelor Unite ca statul nord-coreean să renunțe la toate armele nucleare și a cererii Pyongyang-ului la o relaxare a sancțiunilor internaționale.

Termenul de la sfârșitul lui septembrie ar coincide cu Adunarea Generală a Națiunilor Unite de la New York, la care va participa și Pompeo. Misiunea Coreii de nord la Națiunile Unite a anunțat săptămâna trecută că ministrul de Externe Ri Yong Ho nu va participa ”din cauza programului său”.

Coreea de Nord a cerut ca Pompeo să fie înlocuit cu o persoană ”mai matură” în echipa negociatorilor americani, în timp ce a lăudat relația creată între Kim și Trump în cele trei întâlniri dintre cei doi care au avut loc începând din iunie 2018.

Reprezentantul special al SUA în relația cu Coreea de Nord, Stephen Biegun, a condus discuțiile la nivel de lucru, după eșecul întâlnirii de la Hanoi.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de nord
sua