Coreea de Sud susține că liderul nord-coreean Kim Jong Un este viu și sănătos

Coreea de Sud susține că liderul nord-coreean Kim Jong Un este viu și sănătos
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2020

Liderul nord-coreean Kim Jong Un trăiește și este bine sănătos, a declarat duminică consilierul pentru securitate națională al președintelui sud-coreean Moon Jae-In, pentru a contracara zvonurile despre problemele de sănătate cu care s-ar confrunta liderul de la Phenian, transmite AFP.

"Poziția guvernului nostru este fermă", a afirmat consilierul Moon Chung-In pentru postul de televiziune american CNN: "Kim Jong Un trăiește și are o stare bună de sănătate", scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed
ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor analizează împrumuturi de stat pentru firme, cu posibilitatea de a fi convertite în acțiuni. Vor fi disponibile inclusiv pentru companii listate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor analizează împrumuturi de stat pentru firme, cu posibilitatea de a fi convertite în acțiuni. Vor fi disponibile inclusiv pentru companii listate

Consilierul a adăugat că liderul nord-coreean se află din 13 aprilie într-un sejur la Wonsan, o stațiune de pe litoralul estic al Coreii de Nord.

Zvonurile despre o starea precară de sănătate a liderului Kim Jong Un s-au înmulțit după ce absența sa de la celebrările publice din 15 aprilie a fost remarcată. Această zi marchează cea mai importantă sărbătoare din calendarul politic nord-coreean, deoarece este ziua în care întreaga țară celebrează nașterea fondatorului Kim Il Sung, bunicul actualului lider.

Kim nu a mai apărut în public după ședința biroului politic al partidului unic din 11 aprilie și după turneul în care a inspectat o bază aeriană, acțiune despre care presa nord-coreeană a informat pe 12 aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
kim jong un
coreea de nord