Europa depășește pragul de 400.000 de morți din cauza covid-19

Europa depășește pragul de 400.000 de morți din cauza covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2020

Europa a depășit sâmbătă pragul de 400.000 de morți din cauza covid-19, iar aceste bilanțuri în Franța și Italia au depășit pragul de 50.000, relatează AFP, care prezintă noi bilanțuri, fapte marcante și un rezumat al evoluției pandemiei în lume.

SE REDESCHID MAGAZINELE ÎN FRANȚA

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Magazinele considerate ”neesențiale” se redeschid sâmbătă în Franța, după ce au rămas închise timp de o lună, din cauza izolării impuse în lupta împotriva covid-19, scrie News.ro.

CONFIRMARE În pandemie, comercianții primesc facilități de la Guvern pentru vânzarea cu prețuri reduse CITEȘTE ȘI CONFIRMARE În pandemie, comercianții primesc facilități de la Guvern pentru vânzarea cu prețuri reduse

Această redeschidere intervine cu mai puțin de o lună înainte de Crăciun - o perioadă crucială pentru comercianți.

Plimbările sunt de asemenea permise pe o rază de 20 de kilometri în jurul locuinței, timp de trei ore. Anterior ele erau autorizate pe o rază de un kilometru, timp de maximum o oră.

TESTE ANTIGEN ALE CAZURILOR DE CONTACT

Tot în Franța, Înalta Autoritate a Sănătății (HAS) se pronunță ”în favoarea” folosirii testelor de antigeni/anticorpi în sânge, mai rapide decât testele virusologice RT-PCR, în cazul ”persoanelor de contact”.

Această recomandare deschide calea utilizării - și rambursării - testelor, însă măsura urmează să intre în vigoare după ce este publicată în Jurnalul Oficial.

ARGENTINA ÎȘI RELAXEAZĂ RESTRICȚIILE

Președintele argentinian Alberto Fernandez a anunțat o relaxare a restricțiilor impuse în țară. Numai două orașe, situate în sud, rămân în izolare sanitară.

Însă unele restricții rămân în vigoare - purtarea obligatorie a măștii sau interzicerea organizării de spectacole și reuniuni de peste zece persoane în locurile închise.

ADUNĂRILE, INTERZISE LA LOS ANGELES

După ce a închis barurile și retaurantele miercuri, Los Angelesul, un oraș mare situat pe Coasta de Vest a Statelor Unite, interzice cea mai mare parte a adunărilor publice - timp de trei săptămâni - în contextul în care ”curba” noilor contaminări cu noul coronavirus crește în continuare.

Această măsură nu se aplică slujbelor religioase și manifestațiilor.

LA TOKYO, ALCOOLUL ÎN VIZOR

Localurile care servesc alcool, inclusiv localurile de karaoke, sunt îndemnate să se închidă la ora locală 22.00, începând de sâmbătă, la Tokyo, pe o perioadă de trei săptămâni.

Această măsură nu are caracter constrângător, însă cei care o aplică vor putea beneficia de ajutoare.

1,44 DE MILIOANE DE MORȚI

Pandemia covid-19 s-a soldat cu 1,44 de milioane de morți în lume de la sfârșitul lui decembrie, potrivit unui bilanț întocmit de AFP sâmbătă la ora 11.00 GMT (13.00, ora României).

Aproximativ 61,6 milioane de cazuri de covid-19 au fost înregistrate în mod oficial - dintre care peste 39 de milioane s-au vindecat.

Statele Unite înregistrează cel mai mare număr de morți (264.866) și sunt urmate de Brzilia (136.200), Mexic (104.873) și Regatul Unit (57.551).

Europa a depășit sâmbătă pragul de 400.000 de morți din cauza covid-19.

Bilanțurile morților din cauza covid-19 în Franța și Italia au depășit pragul de 50.000 de morți.

viewscnt
Afla mai multe despre
europa
covid-19