Inflația din Regatul Unit a încetinit în mod surprinzător

Inflația din Regatul Unit a încetinit în mod surprinzător
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2022

Inflația din Regatul Unit a încetinit în august, pe fondul scăderii prețurilor la carburanți, deși prețurile alimentelor au continuat să crească, în contextul continuării crizei costului vieții din țară, transmite CNBC.

Indicele prețurilor de consum a crescut cu 9,9%, în termeni anuali, potrivit estimărilor publicate de Oficiul Național de Statistică, fiind ușor sub previziunile consensuale de 10,2% ale economiștilor chestionați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed
DOCUMENT INTERN Sistemul financiar al Rusiei - “pierderi directe” de sute de miliarde de dolari din cauza sancțiunilor CITEȘTE ȘI DOCUMENT INTERN Sistemul financiar al Rusiei - “pierderi directe” de sute de miliarde de dolari din cauza sancțiunilor

De asemenea, indicele este în scădere față de cifra din iulie, de 10,1%, scrie News.ro.

De la o lună la lună, prețurile de consum au crescut cu 0,5%, ffiind ușor sub previziuni.

Inflația de bază, care exclude prețurile volatile pentru energie, alimente, alcool și tutun, a fost de 0,8% față de luna precedentă și de 6,3% în termeni anuali, confirmând așteptările.

”O scădere a prețului carburanților a avut cea mai mare contribuție la modificarea în sens negativ a ratelor anuale ale inflației CPIH și IPC, între iulie și august 2022”, a spus ONS în raportul său.

”Creșterea prețurilor alimentelor a adus cea mai mare contribuție la modificarea tarifelor.”

Marea Britanie a fost lovită de o criză istorică a costului vieții în acest an, deoarece prețurile alimentelor și energiei cresc vertiginos, iar majorările salariale nu reușesc să țină pasul cu inflația, ceea ce a condus la una dintre cele mai puternice scăderi ale salariilor reale.

Săptămâna trecută, noul prim-ministru britanic Liz Truss a anunțat un pachet fiscal de urgență care limitează facturile anuale de energie ale gospodăriilor la 2.500 de lire sterline pentru următorii doi ani, cu o garanție echivalentă pentru întreprinderi în următoarele șase luni și sprijin suplimentar în curs de redactare pentru cei vulnerabili.

viewscnt
Afla mai multe despre
inflație
marea britanie